Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 29 sep 2016

Dit is waarom wij vrouwen mannen met baarden het geschiktst voor een lange relatie vinden

Tien jaar geleden dacht je bij 'man met baard' aan je opa. Tegenwoordig staat het voor een woest aantrekkelijke (hipster) man. Ze zijn knap en mannelijk, mits de baard goed verzorgd is natuurlijk. Maar naast het eindeloos staren naar de baardmannen, is gebleken dat wij vrouwen ze ook nog eens het geschiktst vinden voor een lange relatie.

Movember is misschien wel je favoriete maand van het jaar. In de maand november laten mannen hun snorren en ook vaak hun baarden staan. We blijven er maar naar staren, want zo’n baard is enorm fascinerend. Maar wist je dat uit recent onderzoek is gebleken dat de baardman wel eens een potentieel blijvertje kan zijn?

Wie is het aantrekkelijkst?

Voor een onderzoek gedaan door verschillende universiteiten in Australië, werden 8520 heteroseksuele vrouwen ondervraagd. Zij kregen zestien foto’s te zien met vier stadia van gezichtsgroei. Geschoren, stoppels van vijf dagen, een tien dagen baardje en een baard van ten minste een maand.

De mannen werden in elke fase gefotografeerd, waarna de vrouwen konden aangeven welke fase het aantrekkelijkst was voor korte termijn en voor een lange termijn.

The winner is…

De vrouwen verkozen de tien dagen baard tot het meest sexy, gevolgd door het stoppelbaardje van vijf dagen, de volle baard en onderaan het gladgeschoren gezicht. Maar, de mannen met de echte baarden zijn volgens dit onderzoek de winnaar. Want zij zijn het meest aantrekkelijk voor de lange termijn relatie.

De baardman is de ultieme winnaar

Ook werd er gekeken of vrouwen de meer ‘vrouwelijke man’ of juist de ‘mannelijke man’ aantrekkelijker vonden. Daarover liepen de meningen sterk uiteen, maar er werd duidelijk dat dit verschil in het niet viel zodra de man een baard had. Want dan kozen de vrouwen toch weer voor de man met baardgroei.

Geen verrassende uitkomst, mannen met stoppelbaardjes zijn nu eenmaal ongelooflijk sexy. Boyfriends, grow that beard!

Wil je weten waarom mannen met baarden zo lekker zijn? Dít is nou de reden dat mannen met baarden zo aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
Dit is waarom wij vrouwen mannen met baarden het geschiktst voor een lange relatie vinden
Sluiten