Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 22 okt 2014

Dit is wat de meest succesvolle mensen doen voor het ontbijt

Wist je dat veel succesvolle mensen het uur nadat je wakker bent geworden 'The Golden Hour' noemen? Je hersenen zijn in de ochtend namelijk minder chaotisch, dus in staat om helderder te denken. Daarom is de ochtend hét moment om jezelf voor te bereiden op de dag. Wat doen die succesvolle mensen nu precies met dat Gouden Uur? Lees verder om het te weten te komen.

Het zijn vroege vogels

Het eerste dat succesvolle mensen niét doen, is kostbare tijd verspillen in bed. Ze blijven niet liggen snoozen, maar stappen direct uit bed om aan een frisse, nieuwe dag te beginnen.

Ze doen aan een sport

Wat de meest succesvolle mensen doen voor het ontbijt? Ze bewegen. Een korte work out voor het ontbijt zorgt ervoor dat je snel wakker wordt. Ook gaan je hersenen er goed door functioneren. Dus maak sporten een onderdeel van je morning routine, want het kan je leven veranderen.

Ze tellen hun zegeningen en zijn dankbaar

Ze zijn zich niet alleen bewust van de dingen die ze willen, maar ook voor wat ze al hebben. Een veel gebruikte ‘techniek’ is het op papier te zetten. Schrijf je doelen op, maar ook vijf dingen waarvoor je dankbaar bent. Zo maak je jezelf ervan bewust.

Ze houden een to-do list bij voor de dag

Succesvolle mensen zijn vaak georganiseerde mensen, dus ze werken graag met een to-do list. Het is het eerste wat ze doen in de ochtend, wanneer het hoofd nog leeg is. Later op de dag is te laat, omdat het hoofd dan vol zit met ‘rommel’ en er snel dingen vergeten worden.

Ze blijven op de hoogte van de actualiteiten

Elke ochtend een paar minuten radio luisteren, tv kijken of de krant lezen: zo blijven succesvolle mensen op de hoogte van wat er allemaal speelt. Naast dat het belangrijk is, kan het de beslissingen voor die dag beïnvloeden.

Ze vergeten hun geliefden niet

Succesvolle mensen verliezen nooit hun partner en/of kinderen uit het oog. Ze maken altijd tijd vrij voor hun geliefden in het drukke schema dat ze (vaak) hebben.

Ze bereiden zich mentaal voor

De dag die komen gaat visualiseren en gewenste uitkomsten van situaties inbeelden. Dit alles helpt enorm bij jezelf voorbereiden op de dag. Sommigen lezen een hoofdstuk uit hun favoriete motiverende boek, of luisteren naar muziek.

Ze lachen en brengen zichzelf in een goed humeur

Ten slotte: de meest succesvolle mensen weten dat het belangrijk is hun dag positief te beginnen. Ze proberen de ochtenden zo mooi en positief mogelijk te maken door bewust te kiezen in een goed humeur te zijn. Kijk niet gek op als je ze zingend onder de douche vindt of ze zichzelf een peptalk geven tijdens het tandenpoetsen.

Reageer op artikel:
Dit is wat de meest succesvolle mensen doen voor het ontbijt
Sluiten