Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 16 juni 2018

Dit is wat de pil nou echt doet met je libido

Misschien slik je al jarenlang gedachteloos iedere avond de pil. En misschien vraag je je nu af wat de pil eigenlijk met je doet. En met je zin in seks.

Je slikt de pil natuurlijk om niet zwanger te worden. En verder is het fijn dat je je menstruatie er mee kunt regelen en dat je minder last hebt van buikkramp. Toch is het goed om af en toe na te denken over wat je eigenlijk slikt.

Over de pil is steeds meer discussie. Volgens sommige vrouwen beïnvloedt het je libido wel erg veel. En zelfs Bart Fauser, gynaecoloog en hoogleraar Voortplantingskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, denkt dat de pil op haar einde is. Hij ziet vooral dat het spiraaltje populairder wordt. Tijd om eens te kijken wat de pil nou echt betekent voor je seksdrive.

De anticonceptiepil verlaagt het vrij beschikbaar testosteron in je bloed

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de combinatiepil, dit is een pil met zowel oestrogeen als progestageen, zorgt voor een forse verlaging van de testosteronspiegel. Tot wel zo’n 60 tot 80 procent. Dat heeft een nadelig effect voor je stemming, je energie en je seksdrive.

Yvette Zimmerman promoveerde twee jaar geleden op haar onderzoek naar een nieuwe, verbeterde pil. Volgens de wetenschapper is het een goed idee om DHEA toe te voegen aan de pil. Dat is een lichaamseigen pre-hormoon van testosteron dat in de bijnieren en eierstokken wordt gemaakt en dat door het lichaam naar behoefte wordt omgezet in testosteron. Wanneer deze pil waardoor je seksdrive mogelijk weer een boost krijgt op de markt komt, is nog de vraag.

Door de pil kies je betrouwbaardere mannen

Huh? Ja, door de pil verandert je geurwaarnemening. En wel op zo’n manier dat het je partnerkeuze beïnvloedt. Als je de pil slikt val je namelijk minder snel op avontuurlijk types. Handig misschien als je altijd valt voor bad guys. Maar het kan er ook voor zorgen dat je je seksleven een tikkeltje saai vindt daardoor. Op die manier heeft de pil indirect invloed op je seksleven.

Denk ook aan andere factoren

Zin in seks hangt van veel verschillende dingen af. Misschien heb je veel stress de laatste tijd en staat je hoofd ergens anders naar. Misschien ben je al jarenlang met dezelfde lover en dan is het natuurlijk niet meer zo spannend als in het begin. Vertel je bedpartner ook vooral wat je lekker vindt. Want hoe tevredener je bent over zijn kunsten, hoe meer je staat te springen natuurlijk.

LEES OOK: Doe deze 6 oefeningen en je seksleven zal een boost krijgenbetere seks sport

Reageer op artikel:
Dit is wat de pil nou echt doet met je libido
Sluiten