Dit is wat je ervaart als je een moeilijk verleden hebt gehad

Yasmine Esser 14 feb 2016 Life

Sommige mensen lijken nooit echte tegenslagen te hebben in het leven. Tuurlijk, soms duurt het wat langer voor ze een nieuwe baan vinden of de liefde van hun leven. Maar hebben ze echt wat te klagen? Jij vindt van niet, want als geen ander weet je hoe het is om met beproevingen om te gaan. Je bent verder gegaan met je leven, maar het zal altijd deel van jou blijven uitmaken.

Soms voelt het of je een geheim met je meedraagt

Het is niet per se een geheim wat je hebt meegemaakt, maar het is ook niet dat je jezelf voorstelt met je naam en je levensverhaal. Je praat niet graag over jezelf. Liever luister je naar anderen of geef je je mening. Alleen de mensen die dicht om je heen staan weten wat je hebt meegemaakt.

Je neemt je altijd voor om er meer over te praten

Want als je dan met je kleine groepje goede vriendinnen praat over je verleden, voelt het eigenlijk heel fijn. Het is altijd toch weer prettig om je hart te luchten en te vertellen hoe het je leven nog altijd beïnvloed.

Je draagt het altijd met je mee

Soms zijn er momenten dat het even uit je gedachten is, maar het sluimert altijd op de achtergrond. Je zou niets liever willen dan het voor eeuwig achter je te laten.

Je vindt het moeilijk om anderen te vertrouwen

En je geeft jezelf daarom nooit helemaal bloot. Je vindt het lastig om een relatie aan te gaan, want je weet nooit wat er gaat gebeuren.

Anderen denken dat je heel extravert en outgoing bent

Je stelt jezelf namelijk op als een spontaan persoon. Je knoopt gemakkelijk een praatje aan met vreemden, je vindt niets gezelliger dan een wijntje of biertje drinken en je blijft altijd tot het allerlaatste op feestjes.

Je droomt van echte, ware liefde

Je hoopt op die ene persoon, waarbij je 100 procent jezelf kunt zijn, waarbij je verleden geen rol meer speelt. Die persoon die altijd voor je klaar zal staan als je het even niet meer ziet zitten, maar die je vooral mooie, gelukkige momenten zal geven. Iemand waaraan je je hele hart kunt geven.

LEES OOK: Dit is waarom het soms zo heerlijk is om toe te geven aan het sombere gevoel

Reageer op artikel:
Dit is wat je ervaart als je een moeilijk verleden hebt gehad
Sluiten