Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 27 feb 2017

Dít is wat je kunt verwachten als je een friend with benefits hebt

Friends with benefits. Een relatie die erg leuk kan zijn. Geen gezeur, alleen plezier. We hebben het allemaal wel eens geprobeerd, maar het loopt niet altijd even goed af. Is het mogelijk om van scharrelen terug te gaan naar vrienden? De wetenschap geeft antwoord:

Loopt het altijd slecht af?

Wat in eerste instantie een ideale oplossing lijkt, tegen eenzaamheid, loopt meestal uit tot het beëindigen van een voorheen hechte vriendschap. Tenminste, dat hoor je vaak. Maar is het onmogelijk om bevriend te blijven met een scharrel, nadat de seks wordt stopgezet? Hoewel de cijfers aangeven, dat in de meeste gevallen de vriendschap wordt beëindigd, is er toch een percentage dat terug weet te gaan naar een platonische relatie.

Er is een onderzoek uitgevoerd met 191 respondenten. De gemiddelde leeftijd van alle respondenten was dertig jaar. Gemiddeld kenden alle respondenten hun scharrel langer dan drie jaar.

Friends with benefits zijn is moeilijker dan het lijkt

Het onderzoek is opgesplitst in twee delen. In het eerste deel werd besproken wat hun verwachtingen waren van de relatie. Ook werd er gevraagd naar hun tevredenheid met de relatie en of er regels waren vastgelegd. Het tweede deel van het onderzoek werd een jaar later afgenomen en daaruit blijkt hoe de relatie is veranderd ten opzichte van het eerste onderzoek.

Na het scharrelen

Naar voren gekomen is dat 25 procent van de groep, dezelfde soort relatie heeft behouden. Van de overgeblevenen heeft 15 procent hun relatie tot een hoger niveau weten te brengen en hebben zij hun denkbeeldige status verandert van ‘het is ingewikkeld’, naar ‘in een relatie’. Verder heeft 28 procent de keuze gemaakt om de seks te schrappen en weer platonisch te zijn en als laatste heeft 31 procent van alle respondenten de keuze gemaakt om er helemaal een einde aan te breien.

Zo zie je maar, friends with benefits zijn is moeilijker dan het lijkt. Toch is het wel geruststellend dat het niet altijd op een ramp uit hoeft te lopen. Je kunt vrienden blijven of zelfs in een enkele geval besluiten dat hij je soulmate is.

LEES OOK: Iets voor jou? De pro’s en cons van friends with benefits

Reageer op artikel:
Dít is wat je kunt verwachten als je een friend with benefits hebt
Sluiten