Renée
Renée | LinkedIn Life 17 mei 2019

Dit is wat mensen doen die nooit geldzorgen hebben

Vind jij dat de maand altijd net een paar dagen te lang duurt, omdat je geld eerder op is? Of voel je je rijk wanneer je geen duizend euro rood staat maar slechts 200? Dan is het misschien tijd om je financiën eens onder de loep te nemen.

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.

Of nog beter, je te verdiepen in hoe andere mensen dat doen. De Amerikaanse psychotherapeute Amy Morin schreef een boek met de titel 13 Things Mentally Strong People Don’t Do. Daarin beschrijft ze dat mentaal sterke mensen hun geldzaken vaak goed op orde hebben. En zo doen ze dat:

Ze hebben een budget

Ze weten precies hoe veel geld ze binnen krijgen en stellen budgetten vast voor hun uitgaven. Zo geven ze geld uit op basis van hun budget en doen ze minder impulsieve aankopen.

Ze nemen risico’s

Ze laten zich niet meeslepen door zoiets als een piramidespel en schatten de kans op het winnen van de Staatsloterij ook niet erg hoog in. Maar ze durven wel financiële risico’s te nemen.

Lees ook: Dit zijn dé plekken waar je heen wilt als je jong bent en weinig geld hebt

Ze vergelijken zichzelf niet met anderen

Mentaal sterke mensen verdoen geen energie aan het indruk maken op anderen. Ze hoeven niet de duurste auto of de nieuwste iPhone te hebben om te laten zien hoe succesvol ze zijn. Ze richten zich op hun eigen pad.

Ze laten hun gevoel van eigenwaarde niet afhangen van hun bankrekening

Ze zijn niet per se rijker dan anderen, maar ook als ze dat wel zijn, heeft dat weinig invloed op hun gevoel van eigenwaarde. Ze scheppen niet op over hoe veel ze verdienen of hoe rijk ze zijn.

Ze zijn geen slaaf van hun bezittingen

Hun leven draait niet om bezit. Ze zorgen goed voor hun spullen, maar kunnen het ook prima redden zonder al die spullen.

Ze stellen beloningen uit

Ze hebben geen excuus nodig om impulsief ineens geld uit te geven. Ze zijn gedisciplineerd en kunnen ook best wachten met een aanschaf.

Ze hebben een doel

Of het een droomreis is, een nieuw huis of goed doen voor anderen, ze hebben een doel dat ze nastreven en passen hun gelduitgaven daarop aan.

Lees ook: Dit wil je! Hoe je een half jaar kunt reizen door geld te besparen met deze tips

Reageer op artikel:
Dit is wat mensen doen die nooit geldzorgen hebben
Sluiten