Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 14 apr 2017

Dit kleine detail over 13 Reasons Why verandert ALLES

Het is dé nieuwe serie die ons in het hedendaagse leven bezighoudt. Afgezien van het feit dat het mega goed geacteerd is, zet deze serie jou ook aan het denken. Én dat is nou precies wat de intentie van de makers is. Maar hebben we wel door hoe het verhaal in elkaar steekt, of worden we voor de gek gehouden?

Het is natuurlijk best een verhaal met een boodschap. 13 Reasons Why gaat namelijk over Hannah Baker (gespeeld door Katherine Langford) die zelfmoord pleegt en cassettes achterlaat waarop ze laat weten waarom ze voor deze uitweg heeft gekozen. Als je nog niet helemaal tot de laatste aflevering hebt gekeken, pas dan op, want er komt hier een spoiler alert.

Je hebt nog maar de helft gezien

Ongeacht dat jij tot het einde hebt gekeken, is het zeer waarschijnlijk dat je nog niet alles hebt gezien. Bij de zitting in de laatste aflevering van het seizoen, worden eindelijk alle personen geïnterviewd. Maar hier is iets mee aan de hand.

In de interviews is namelijk te zien dat de zitting op 10 november 2017 wordt gehouden. Als je de chronologische volgorde van het verhaal op een rijtje zet, betekent dit dat sommige gebeurtenissen nog niet zijn behandeld.

Justin heeft de foto gepubliceerd, Alex zijn lijst is uit, Tyler de stalker is ontrafeld, Courtney heeft geclaimd dat Hannah lesbisch zou zijn en de twee dates met Marcus en Zach zijn allemaal gebeurd. Maar de rest nog niet, gezien de tijdlijn.

Wat gaat dit inhouden?

Eerlijk gezegd hebben we geen idee. Er wordt veel gesproken over een seizoen twee, maar tot op heden hebben we hier nog weinig van vernomen. Wat we wel weten is dat deze serie meer voor jou in petto heeft dan dat hij doet vermoeden.

En dat vinden we niet erg. Dat betekent namelijk dat we extra kunnen genieten van de afleveringen. Een tip: kijk alle dertien afleveringen opnieuw en ga op zoek naar de easter eggs die verstopt zitten.

LEES OOK: Rauw randje: Chuck Bass schittert in een nieuwe serie als een echte bad boy

Reageer op artikel:
Dit kleine detail over 13 Reasons Why verandert ALLES
Sluiten