Dit kruid kalmeert je huid en detoxt je lichaam in een handomdraai

Niets zo fijn als een klein plantje wat al het werk voor ons doet. Zeker wanneer het ook nog eens behoorlijk lekker is. Benieuwd over welk kruid we het hebben? Je kent het zeker en je eet het misschien zelfs vaker dan je denkt. De gelukkige winnaar moeten we absoluut maar eens wat vaker in ons dieet verwerken als we de volgende geweldige werkingen mogen geloven:

Detox voor je lichaam

Het fijne plantje waar we het over hebben is koriander. Wat voor invloed heeft koriander op je lichaam? Blijkbaar werkt koriander dus als een detoxer doordat het zich in het lichaam bindt met zware metalen. Ja, dat klinkt inderdaad een beetje raar, maar daarmee doelen we op hele kleine deeltjes. Sommige onderzoekers menen zelfs dat het eten van koriander zou helpen tegen cellulitis. Dat zou nog eens leuk zijn. Verder is koriander goed tegen de zenuwen, ontdoet het het lichaam van ontstekingen, dient het als antioxidant, bevat het vitamine C én heeft het een anti-aging werking. Wow. Gelukkig is het heerlijk in salades. Misschien toch maar weer eens zo’n plantje aanschaffen?

Voordelen voor je huid

Wanneer je koriander plaatselijk aanbrengt zoals op het gezicht, zal irritatie, olieproductie en acné afnemen. Gewoon een hoopje in de blender en een half uurtje in laten trekken op je gezicht. Simpel als dat. Dat het stiekem toch gewoon zo makkelijk kan zijn.

Reageer op artikel:
Dit kruid kalmeert je huid en detoxt je lichaam in een handomdraai
Sluiten