Dit lekkere drankje is nóg gezonder dan het drinken van water

Drink minimaal twee liter water per dag, een regel die we allemaal wel kennen. Soms hebben we daar moeite mee. Water is soms maar een saai drankje en daarom heb ook jij vast wel eens gewenst dat er een ander drankje bestond dat net zo gezond is. Goed nieuws, die bestaat.

Uit nieuwe onderzoeken is namelijk gebleken dat het drinken van minimaal vier koppen thee per dag een positievere invloed zou hebben op je lichaam dan het drinken van water. Het zorgt niet alleen voor net zoveel hydratatie als water dat doet, maar het helpt ook nog eens hartziektes tegen te gaan (met 11%) en de kans op kanker te verminderen. Daarnaast zou het mogelijk je botten sterker kunnen maken, je concentratie verbeteren en een positieve invloed hebben op je humeur.

Maar thee kan toch juist uitdrogen? Dit onderzoek zegt dat thee juist het tegenovergestelde effect teweeg brengt, thee hydrateert en laat je lichaam zeker niet uitdrogen. Daarnaast bevat thee antioxidanten die ons lichaam nodig heeft om schadelijke stoffen tegen te gaan en diezelfde antioxidanten als in thee zitten kun je niet alleen uit water halen. En waar je nu zou denken dat groene thee het meest gezond is, is het eigenlijk zwarte thee. Wij zeggen, neem nog een lekker kopje.

Reageer op artikel:
Dit lekkere drankje is nóg gezonder dan het drinken van water
Sluiten