Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 10 okt 2016

Dit meisje dat kanker overleefde doet je versteld staan met haar ballet kunsten

Hier word je even stil van. Laat je inspireren door dit dappere meisje dat bang was nooit meer te kunnen dansen door de kanker en nu de sterren van de hemel danst.

Het vijftienjarige Amerikaanse meisje Gabi Shull kreeg op haar negende vreselijk nieuws te horen: er was een zeldzame vorm van botkanker gevonden in haar knie. Dansen was haar allergrootste passie maar zou ze dat wel kunnen blijven doen?

De kans was aanwezig dat Gabi het dansen zou moeten opgeven. Haar wereld stortte in toen ze het nieuws kreeg. Op zo’n jonge leeftijd, dat zou vreselijk zijn.

Het meisje werd geopereerd en dankzij een revolutionaire operatie wisten doktoren haar voet aan haar bovenbeen te maken, waardoor haar voet nu fungeert als een knie. Aan haar voet zit een prothese, waaraan ze een voet kan monteren van een ballerina.

Dit betekende dat ze na haar revalidatie weer kon werken aan haar dans carrière. Waar ze ooit zo bang was om nooit meer te kunnen dansen, danst ze nu, vijf jaar later, de sterren van de hemel. En niet alleen ballet, Gabi heeft les in tap, hip-hop, jazz en modern én doet ook nog eens mee aan wedstrijden.

Wat een prachtig verhaal, laat je inspireren door deze heldin Gabi:

Reageer op artikel:
Dit meisje dat kanker overleefde doet je versteld staan met haar ballet kunsten
Sluiten