Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 3 nov 2015

Dit meisje met 700.000 volgers stopt met Instagram en laat zien hoe nep alles is

Essena O'Neill had een droombaan. Het enige wat ze hoefde te doen was foto's van haar perfecte leven op Instagram posten en het geld stroomde binnen. Maar ze besloot rigoureus te stoppen. Ze wilde laten zien dat haar leven helemaal niet zo tiptop was als het leek op social media.

De achttienjarige Australische verwijderde 2000 foto’s en veranderde haar naam in ‘Social Media Is Not Real Life‘. Bij de foto’s die ze liet staan verving ze de tekst en hashtags. Ze wilde eerlijk vertellen hoe veel werk het soms was om de perfecte foto te maken.

Zo schrijft ze bij een bikini foto dat ze meer dan honderd poses had geprobeerd voordat haar buik er goed uit zag op de foto. Ook schrijft ze dat ze die dag nauwelijks had gegeten en dat ze naar haar zusje moest schreeuwen omdat zij genoeg had gekregen van foto’s maken.

In een Youtube video legt Essena uit hoe mensen geld verdienen met social media. Zo kreeg ze flink betaald voor een foto waar een kop thee op staat. In het begin kreeg ze 300 dollar voor een post. Maar ze had uiteindelijk een half miljoen volgers en ze zou makkelijk 2000 dollar kunnen verdienen met een perfect gestyled kiekje.

Essena heeft zich in tijden niet zo goed gevoeld: ‘Ik had een fake leven.’ Nu ze op haar Instagram de waarheid laat zien voelt ze zich bevrijd. En dat is ook niet zo gek. Lees mee met sommige van haar verhalen:

Essena kreeg flink betaald om thee te drinken in bad; 300 euro:


Het kostte 100 selfies om de perfecte bikini foto te maken waarop haar buik zo mooi mogelijk leek:


De Instagram-ster was alleen maar naar de zee gegaan om deze foto te maken:


50 pogingen om deze selfie te maken, en daarna moest de foto nog worden bewerkt:


Hier was Essena niet echt aan het sporten maar een tanning product aan het promoten:


Essena is een pro in het wegwerken van haar acné:Inmiddels heeft ze een nieuwe site gelanceerd, Let’s be game changers waarop ze voor eens en altijd echtheid wil laten zien. Een site die draait om waarde en om echte liefde. En échte videos post ze op Vimeo en niet meer op YouTube. Wat een powervrouw.

Reageer op artikel:
Dit meisje met 700.000 volgers stopt met Instagram en laat zien hoe nep alles is
Sluiten