Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 23 aug 2017

Dit meisje verzint babynamen als beroep en op deze bijzondere baan zijn we best jaloers

Geef maar toe, jij hebt in je mobiel, agenda of ladekastje een lijstje waar je de meest leuke en mooie babynamen hebt genoteerd. Want of je nu al aan baby's toe bent of niet, we zijn al jaren bezig met fantaseren over de namen van ons nageslacht. En daar kun je nu je beroep van maken.

That’s right. Met deze baan houd jij je continu bezig met het verzinnen van babynamen. Het zestienjarige meisje Beau Jesup bedacht een site genaamd Specialname.cn die Chinese ouders helpt met zoeken naar een westerse naam voor hun baby.

Het meisje kwam op het idee nadat ze samen met haar vader in China was geweest. Daar vroeg een zwangere vrouw haar om advies. Hm, waarom zou je in godsnaam een onbekende vragen om een naam voor je baby te verzinnen?

Een Engelse naam is van belang

Beau heeft een simpele verklaring en legt uit in The Times dat een Engelse naam van belang is omdat een Chinese naam niet gebruikt kan worden voor een e-mailadres of een applicatie voor een universiteit in het Verenigd Koninkrijk.

De zwangere vrouw wilde dat haar dochter alle verwachtingen zou overtreffen en ze mensen zou verrassen met wat ze zou kunnen bereiken. Daarop bedacht Beau de naam Eliza Doolittle. De vrouw was zo blij, waarnaar het meisje besloot een bedrijf op te richten. Met de hulp van een lening van haar vader begon ze de site Specialname.cn.

Van Chinees naar Engels

Op de site kunnen Chinese ouders een Engelse naam aanvragen door te kiezen welke vijf karaktereigenschappen ze belangrijk vinden. Daar rollen dan uiteindelijk drie namen uit als de ouders ongeveer zestig pond hebben betaald.

Wanneer de gelukkige ouders de keuze hebben gemaakt, wordt de naam geprint op een certificaat samen met de eigenschappen en een beroemd persoon die dezelfde naam deelt. Het klinkt misschien een beetje gek maar verwarde ouders in China noemen de baby soms Gandalf, Cinderella of Rolex. Dat is natuurlijk best sneu, daarom werkt de site van Beau om een geschikte naam te vinden.

De site heeft al meer dan 220.000 baby’s een naam gegeven waardoor Beau een lekker salaris heeft. Hiermee wil ze haar collegegeld betalen. Het lijkt misschien een simpele baan, maar Beau moet elke maand dertig nieuwe namen uploaden en spendeert meer dan twee uur per dag aan het monitoren van de feedback.

Wie wil dit bijzondere bijbaantje nu niet? Yes, please!

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit is waarom sommige mensen baby’s niet leuk en schattig vinden

Reageer op artikel:
Dit meisje verzint babynamen als beroep en op deze bijzondere baan zijn we best jaloers
Sluiten