Dit meisje wil dat er een plussize Disney prinses komt, en terecht

Kijk hoe ze straalt, vlogger Loey Lane. Ze is verkleed als zeemeermin Ariël en het inspireerde haar om te strijden voor een plussize Disney prinses. Want ja, waarom is die er eigenlijk niet?

Loey trok de zeemeerminnenbikini vorig jaar voor het eerst aan. Ze showde haar outfit aan haar 850.000 Youtube abonnees. Ze zei toen: ‘Ik ga dit voor de rest van mijn leven dragen. Of wat zeg ik? Ik ga een prinses zijn voor de rest van mijn leven.’

Forever my happy place ☀️? I'm filming my Q&A in a lil bit so leave your questions below!!! ??

A photo posted by Loey Lane (@loeybug) on

Ze voelde zich zo mooi en krachtig in de Ariël bikini. En ja, ze is ook écht aan het shinen. Maar achter haar prachtige voorkomen, schuilt toch een droevig verhaal.

‘Ik mocht alleen Ursula zijn, vanwege mijn postuur’

Als kind – ze was toen al een mollig – maakte ze een tripje naar Disney World. Daar mocht ze haar Disney prinsessennaam op een kaartje schrijven. Ariël was altijd al haar favoriete figuur, daarom was het vanzelfsprekend dat ze die naam opschreef. Maar voordat ze de kans kreeg om haar naamkaartje op te spelden, pakte een ander kind het af. Het kind streepte Ariël door en schreef ‘Ursula’ op het kaartje, de naam van de gemene heks uit de Kleine Zeemeermin.

Loey was diep gekwetst. ‘Dat ik alleen Ursula mocht zijn, vanwege mijn lichaam, heeft me zo diep geraakt toen ik klein was,’ vertelt ze.

Waarom is er nog geen plussize prinses Disney?

Daarom roept ze nu Disney op om een plussize prinses te creëren. ‘We kunnen er niet allemaal hetzelfde uitzien,’ zegt ze. ‘Daarom is het belangrijk dat er meer diversiteit is in alles wat jongens en meisjes zien.’

En daar heeft Loey natuurlijk helemaal gelijk in. Want ieder meisje, ongeacht haar uiterlijk, verdient het om een prinses te zijn.

Loey: ‘Mijn verhaal was een body shaming story, maar nu sta ik vol zelfvertrouwen in een Disne outfit en kan ik van mezelf houden.’

Dit is toch prachtig? We hopen dat Disney dat ook ziet.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Respect! Deze fitgirl laat zien hoe erg je buik kan uitzetten aan het einde van de dagopgezette buik

Reageer op artikel:
Dit meisje wil dat er een plussize Disney prinses komt, en terecht
Sluiten