Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 2 apr 2017

Dit moet je doen als twintiger om als dertiger miljonair te zijn

Je kunt natuurlijk met een rijke man trouwen, maar daar ben jij als vrouw van de eenentwintigste eeuw natuurlijk veel te geëmancipeerd voor. En het hoeft ook helemaal niet, want er zijn gewoon een aantal dingen die je nu kunt doen, zodat je binnen tien jaar miljonair bent.

De website BusinessInsider.com vroeg aan jonge miljonairs wat zij hadden gedaan om al zo vroeg in hun leven een rijke stinkerd te zijn.

1. Focus als eerst op wat je verdient

De eerste stap is te zorgen dat je meer gaat verdienen, zegt miljonair Grant Cordone. Hij was op z’n 21e blut en had schulden, maar negen jaar later had hij een miljoen op de bank. Zijn inkomen was op een gegeven moment 3000 dollar per maand. Zeker niet slecht, maar je wordt er geen miljonair mee. Negen jaar later had hij gezorgd dat zijn inkomen 20.000 dollar was.

Loonsverhoging is natuurlijk een manier om meer geld te beuren. Maar denk ook aan andere opties, zoals dingen gaan verkopen, een eigen bedrijf beginnen naast je baan of een tweede baan nemen, voor in de avonduren. Tja, hij had niet gezegd dat je er niet voor hoefde te werken.

2. Zorg dat je niet één inkomen hebt

Voortbordurend op punt 1: zorg dat je meerdere inkomstenbronnen hebt. De meeste miljonairs hebben wel vier of vijf manieren waarop ze geld verdienen. Het is ook nog eens een veilige manier, want zo ben je niet afhankelijk van één inkomstenbron.

3. Spaar niet, investeer

Geld op je spaarrekening zetten is handig, maar niet erg effectief. Tegenwoordig krijg je bij geen enkele bank nog een flinke rente. En het zou zomaar eens kunnen dat we in de toekomst moeten gaan betalen voor onze spaarcenten.

Als je rijk wil worden, is het veel slimmer om te investeren. Dat lijkt natuurlijk intimiderend, beleggen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bovendien is het toch heerlijk, geld verdienen terwijl je er niets voor hoeft te doen.

4. Investeer ook in jezelf

Lees elke dag in een relevant boek, luister naar een podcast als je onderweg bent. Zorg dat je op de hoogte bent van wat er in jouw vakgebied gebeurt.

Besteed zo min mogelijk tijd aan simpele keuzes. Zo heb je meer tijd over om te werken en te zorgen dat je fortuin je kant op komt. Miljonair Tucker Hughes zegt: ’Ik weet al wat ik ga aantrekken en ontbijten elke dag voor de komende week. Jij ook?

5. Houd je in met het geld

Als je eenmaal wat geld hebt, probeer er dan niet mee te pronken. Koop niet meteen een designer tas of nieuwe auto, gewoon omdat je wilt laten zien dat je nu wat euro’s op de bank hebt. Investeer dat geld liever weer in je bedrijf of in beleggingen.

Hard werken is het wel, maar dan kun je daarna natuurlijk elke vakantie boeken waar je ooit van had gedroomd. En er heengaan met je privé jet.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Ben je de jongste thuis? Dan heb jij grote kans om miljonair te worden zegt de wetenschap

Reageer op artikel:
Dit moet je doen als twintiger om als dertiger miljonair te zijn
Sluiten