Dit moment van de dag is voor jou het beste om te douchen

Douchen is veruit één van de lekkerste dingen op deze aardbol. Eigenlijk zou je wel drie keer per dag willen douchen, maar het enige minpuntje is dat dit niet altijd even goed voor je is. Als je één moment per dag zou kiezen om te douchen, wat is dan het perfecte tijdstip?

Douchen in de ochtend

Ben jij iemand die heel erg slecht is in scheren, maar dit wel graag onder de douche doet? Dan is douchen in de ochtend perfect voor jou. Onderzoek wijst namelijk uit dat wanneer je jezelf net iets te vaak snijdt onder de douche, het bloed in de ochtend minder snel vloeit. Nou, dat is een pluspunt, in de ochtend is het dus een iets minder groot bloedbad.

Maar ook wanneer je niet wilt scheren in de ochtend maar een andere belangrijke dag hebt is douchen in de ochtend perfect voor jou. Heb je namelijk een dag waarbij je echt móet presteren en je eindelijk aan je baas wilt laten zien dat jij echt wel hele goed ideeën hebt? Sta lekker vroeg op en neem een lange douche. Douchen zorgt er namelijk voor dat je creatieve brein helemaal los gaat. Jij rockt deze dag sowieso.

Douchen in de avond

Vind je het moeilijk om in slaap te vallen dan is het het beste voor jou om een douche te nemen voordat je gaat slapen. Je komt op deze manier wat tot rust. Gebruik een lekkere douchegel en heb even wat tijd voor jezelf. Zorg er wel voor dat je niet te lang doucht, douche ongeveer tien tot vijftien minuten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te warm doucht, wanneer je te warm doucht ontwaakt je lichaam weer en is het moeilijker om in slaap te vallen. Eindig daarom met een wat koudere straal en je slaapt als een roos.

Maar ook wanneer je last hebt van een oily huid en last hebt van talg, is douchen in de avond voor jou beter dan in de ochtend. Je talg productie begint namelijk rond 1 uur in de middag, wanneer je met een goede douche je hele gezicht kunt schoonmaken ben je weer klaar voor de volgende dag.

LEES OOK: 5 manieren om te douchen zónder je haar te ruïneren

Reageer op artikel:
Dit moment van de dag is voor jou het beste om te douchen
Sluiten