Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 jan 2017

Onderzoek: Hoe mooier je bent aan de binnenkant, hoe knapper je wordt aan de buitenkant

Als je voor iedere keer dat je hebt gehoord 'echte schoonheid komt van binnenuit' 50 cent had gekregen was je nu rijk. En ondanks dat wij het helemaal eens zijn met dat zinnetje weten we ook dat niet iedereen daar hetzelfde tegenaan kijkt. Tot nu. Want dit onderzoek bewijst dat echte schoonheid van binnenuit komt. Hoe mooier je bent aan de binnenkant, des te prachtiger je ook zal zijn aan de buitenkant. Oh yes.

Aan dit recent gepubliceerd onderzoek deden 60 vrouwen en 60 mannen mee. Ze kregen de opdracht om 60 foto’s te beoordelen in hoeverre zij de vrouw aantrekkelijk vonden. Twee weken later kwamen ze terug en kregen ze weer foto’s van vrouwen te zien. Dit keer hadden de foto’s echter ook een beschrijving van het karakter en het levensverhaal van de betreffende vrouw op de foto.

Wat bleek? Bij de eerste ronde zonder beschrijvingen werden alle foto’s ongeveer hetzelfde beoordeeld. Echter bij de tweede ronde met verhaal kwam naar voren dat vrouwen die in de eerste ronde een hele hoge beoordeling kregen nu soms heel laag scoorden door hun verhaal wat niet aantrekkelijk werd bevonden.

Foto’s die geassocieerd werden met positieve verhalen kregen een hogere beoordeling. Ook wel het ‘halo effect’ genoemd. Kortom, mooi gevonden worden zit ‘m niet alleen in je verpakking maar ook zeker aan je binnenkant.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Hoe mooier je bent aan de binnenkant, hoe knapper je wordt aan de buitenkant
Sluiten