Dít is het haarproduct wat nog ontbreekt in jouw stash

Heb jij veel last van droog haar bij je puntjes? Dan is dit het product wat tot nu toe miste in jouw haar routine.

Invloed van de zon

Want als jij altijd veel in de zon te vinden bent, mag je je haar extra goed verzorgen. Een Kroatisch onderzoek wees onlangs uit dat zon niet alleen slecht is voor je huid, maar ook voor je haar. Uit de studie bleek dat blootstelling van de zon het proteïne gehalte en pigment in jouw haar naar beneden haalt. De straling die van de zon komt, laat de kleur in je haar vervagen en zorgt er zelfs voor dat je haar dunner wordt. Door de straling van de zon gaat de gezondheid van je haar achteruit waardoor het droog en stug kan gaan aanvoelen.

Geverfd haar

Heb je jouw haar geverfd? Dan is het risico op beschadigd haar nog groter. Omdat je haar met chemicaliën is behandeld, is het extra gevoelig voor bijvoorbeeld de staling van de zon. Veel blootstelling aan de zon kan dan zelfs de kleur van jouw haar doen veranderen.

De oplossing

Maar geen paniek, de studie liet ook zien dat deze beschadiging kan tegengaan. Als je een product gebruikt met een UV filter dan blijft jouw haar goed beschermt tegen de zon. Het is dus cruciaal om zonnebrand niet alleen voor je huid maar ook voor je haar te gebruiken. Zonnebrand voor je haar is gelukkig niet zo ingewikkeld als zonnebrand voor je huid. De meeste zonnebrand voor je haar komt in sprays, waardoor je het zo aangebracht hebt. Je hebt ook zonnebrandolie voor je haar en crème’s met UV filters.

Dit zijn onze favoriete zonnebrandspray’s voor je haar:

Reageer op artikel:
Dít is het haarproduct wat nog ontbreekt in jouw stash
Sluiten