Dit is ultieme guide om je make-up 24/7 partyproof te maken

Oud en Nieuw komt er bijna aan. Vaak betekent dat een hele avond feesten. Eerst lekker eten, misschien een paar wijntjes doen en oliebollen eten en dan net voor 12 uur of net daarna op stap. Het klokje tikt verder en je make-up ook. Hoe zorg je ervoor dat het zo goed mogelijk blijft zitten?

Voor je begint

Begin altijd op een schoon gezicht. Als je nog make-up op hebt van de ochtend kun je er beter voor kiezen eerst alles eraf te halen en dan onderstaande stappen pas uit te voeren. Zo weet je zeker dat je vannacht nog steeds even prachtig bent.

Gezicht

1. Moisturize je gezicht. Op een gehydrateerd gezicht blijft je make-up veel beter zitten. Smeer daarom je gezicht altijd eerst in met crème. (Aanrader: Embryolisse – Lait-crème concentré)
2. Kies voor een primer. Een primer kun je vergelijken met een heel dun laagje ‘perfecte huid’. Het zorgt voor een glad oppervlak waar je de make-up op aanbrengt. Op dit oppervlak blijft je make-up beter zitten omdat het A) goed hecht aan de primer zelf en B) overal evenredig zal zitten omdat het laagje overal dezelfde structuur heeft en over droge plekjes heen ligt. (Aanrader: Smashbox Photofinish Primer)
3. Gebruik een foundation die past bij jouw type huid. Als je een vette huid hebt en je gebruikt een foundation voor de droge huid die vol zit met olie dan glijdt de foundation binnen mum van tijd van je gezicht af. Advies nodig? Lotte legt het je in deze tutorial precies uit. Je kunt er ook voor kiezen geen foundation te gebruiken en alleen je rodere plekjes aan te stippen.
4. Stip met concealer je eventuele rode plekjes aan. Concealer is vaak een iets dikkere substantie dan foundation en zal daarom minder snel van je gezicht afglijden. (Aanrader: Concealer van Ellis Faas)
5. Kies voor poederproducten qua blush en bronzer in plaats van crème. Poeder op je foundation blijft goed zitten, bij crème heb je de kans dat het gaat schuiven en snel eraf gaat. (Aanrader: M.A.C bronzer & blush)
6. Spray na het opdoen van je crème, primer, foundation, concealer, bronzer en blush een klein laagje thermaal water over je gezicht om je make-up te fixeren of kies voor een prime spray. (Aanrader: Avène – Spring water of M.A.C. Prep & Prime spray).

Ogen

1. Ga je oogschaduw opdoen? Gebruik een primer. Het helpt om je oogschaduw de hele avond op z’n plek te houden zonder dat het allemaal in je arcadeboog gaat zitten en je er aan het einde van de avond uitziet als een panda. (Aanrader: Smashbox – Photo Finish Lid Primer)
2. Bouw je oogschaduw laagje voor laagje op. Gebruik je glitters? Druk dan voorzichtig de glitters op je ogen in plaats van het uit te smeren met een kwastje. (Aanrader: Chanel – Les 4 Ombres)
3. Kies voor waterproof eyeliner en mascara te vermijden dat je halverwege de avond op een pandabeertje lijkt. (Aanrader: L’Oréal – Double Extension Waterproof mascara en Essence – waterproof liquid liner)
4. Ga je voor een oogpotlood? Fixeer je oogpotlood daarna met dezelfde kleur oogschaduw om te voorkomen dat je oogpotlood uitloopt.

Wenkbrauwen

Lucky you, er is weinig verschil tussen het gebruiken van een potlood of een poeder. Je moet het alleen fixeren wil je de hele avond plezier hebben van je mooi getekende wenkbrauwen die strak in hun keurslijf blijven zitten. Gebruik daarom een wenkbrauwgel en je hebt er de rest van de avond geen omkijken meer naar. (Aanrader: HEMA – wenkbrauwgel)

Lippen

1. Stap één: scrubben. Zorg dat je een egaal lipoppervlakte maakt waar geen velletjes op te zien zijn. Velletjes helpen je namelijk niet bij een flawless lipstick.
2. Na het scrubben is het belangrijk om je lippen te moisturizen met wat vaseline, een lippenbalsem, purol of onze favoriet: Elizabeth Arden. Laat heel even intrekken en veeg de rest er vanaf omdat je lippen niet té vet mogen zijn.
3. Kies vervolgens voor een lipliner in de kleur van je lippenstift. Omlijn je lippen en kleur vervolgens de rest van je lippen er ook mee in om een stevig canvas te creëren voor je lippenstift. (Aanrader: PUPA – True lips)
4. En dan is het tijd voor de lippenstift. Breng het aan met een kwastje om de duur van je lipstick te verlengen. (Aanrader: PUPA – Vamp)

Geur

Als je weggaat ruik je vast heerlijk naar je net opgespoten geurtje. Helaas verdwijnt die lekkere geur vaak na een paar uur. Niet fijn. Spray daarom de geur aan de binnenkant van je elleboog (elleboogsholte), achter je oren, op je polsen en spray ook wat in je haar. Daar blijft de geur altijd extra goed hangen. Je kunt van tevoren ook op die plekken wat vaseline smeren. Een geur hecht goed aan vaseline waardoor je de geur nog langer zal blijven ruiken.

Haar

1. Gebruik haarlak om je kapsel op z’n plek te houden. Als je een strak kapsel hebt wat strak in de lak kan, gebruik dan een stevige fixatiespray. Heb je een kapsel dat meer messy is en bouncy? Kies dan voor een wat luchtigere haarspray die je lokken niet zwaarder maakt. Spray van een afstandje, je wil harde plakkerige plukken voorkomen.
2. Speldjes zijn eigenlijk altijd de sleutel tot succes. Heb je een los kapsel? Neem er een paar mee in je tasje. Als je je lokken zat bent kun je het wegspelden uit je gezicht. Ook als je wel speldjes in hebt is het handig om wat extra mee te nemen voor als er toch nog plukken los gaan die je liever vast zou willen zien.

Reageer op artikel:
Dit is ultieme guide om je make-up 24/7 partyproof te maken
Sluiten