Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 11 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit vertellen jouw nagels over jouw gezondheid

Onze nagels zeggen meer over ons dan we denken. Het kan je namelijk informatie bieden over of je lichaam klampt met tekorten. Benieuwd naar de weetjes achter jouw nagels?

Breekbare nagels

Breekbare nagels zijn ontzettend vervelend. Het duidt vaak op een tekort aan ijzer. Eet jezelf een portie ijzer erbij door spinazie te eten. Veel water drinken helpt ook, hydraten is ook voor je nagels ontzettend belangrijk. Heb je juist dat er stukjes van je nagel afbreken iedere keer? Eet dan wat meer olie om je tekort aan linolzuur op te vullen.
Extra tip: doe jij iedere avond de afwas of andere huishoudelijke klusjes? Ook dat kan een oorzaak zijn. Het is dus slim om handschoenen aan te trekken tijdens welk taakje dan ook als je nagels snel afbreken.

Streepjes nagels

Veel vrouwen hebben veel verticale strepen over hun nagels lopen. Dit voelt ribbelig aan. Het duidt op een tekort aan zink en / of stress. Tijd voor ontspanning en een uitermate goed excuus om een spa-dagje in te plannen mét massage. Er zijn speciale vijlen te koop om de ribbeltjes weg te vijlen.

Verkleurde nagels

Een verkleuring in je nagels komt niet door een lichamelijk tekort. Fijn. Waardoor dan wel? Vaak door twee dingen: of je gebruikt te vaak donkere nagellak zonder basecoat, of door het roken van sigaretten. Nicotine heeft namelijk ook effect op je nagels. Lees onze tips over hoe je je nagels weer naar zijn oorspronkelijke kleur kan krijgen.

Witte vlekjes

Ontstaan vaak door een ontsteking of een buts die je op je nagel hebt gehad. Het kan ook ontstaan door kapotte nagelriemen (of het afknippen van nagelriemen). Lief zijn voor ze dus.

Reageer op artikel:
Dit vertellen jouw nagels over jouw gezondheid
Sluiten