Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 20 nov 2014

Dit vinden mannen de meest aantrekkelijke look bij vrouwen

Altijd al benieuwd geweest welke look mannen het aantrekkelijkst vinden bij vrouwen? Wij wel. En hoewel we ons maar al te graag opdoffen voordat we op date gaan met die leuke vent, zouden we dat misschien niet eens hoeven doen..

Zowel mannen als vrouwen vinden vrouwen aantrekkelijker op het moment dat ze weinig make-up op hebben. Dit publiceerde The Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Aan de studie deden 44 vrouwen mee. Gevraagd werd of ze model wilden staan voor een foto. De dames kregen een eindeloos assortiment aan make-up aangeboden en gevraagd werd of ze zich wilden opmaken zoals ze normaal deden voor een avondje uit. De vrouwen werden gefotografeerd vóór en nadat ze hun make-up hadden aangebracht.

Vervolgens werd aan 22 mannen en 22 vrouwen gevraagd naar filmpjes te kijken waar de vrouwen zich opmaakten. De deelnemers moesten aangeven op welk moment in het proces ze de vrouwen op hun mooist vonden en wanneer ze verwachtten dat mannen ze het aantrekkelijkst zouden vinden.

Grappig genoeg prefereerden de vrouwen wat meer make-up dan de mannen, en het grootste nieuws: de dames deden allemaal 30% meer make-up op dan aantrekkelijk werd gevonden. Betekent dat dat we allemaal moeten gaan minderen?

Reageer op artikel:
Dit vinden mannen de meest aantrekkelijke look bij vrouwen
Sluiten