Dit vreemde babyproduct zou zomaar eens je acné kunnen laten opklaren

We zijn al wel bekend met het feit dat bepaalde babyproducten heerlijk zijn. Hun shampoo's ruiken goddelijk en hun billendoekjes zijn uiterst geschikt om je make-up mee te verwijderen. Maar er is één babyproduct wat stiekem wel erg fijn kan zijn voor dames met een acné gevoelige huid. En hoewel de mamma's het misschien op hun baby's billen smeren, zouden wij het eens op ons gezicht moeten smeren.

Benieuwd naar waar we babyproducten nog meer voor kunnen gebruiken op het gebied van beauty?

Wat is het?

We hebben het (natuurlijk) over billencrème. Jup. Die vette crème die je op de billetjes van een baby smeert omdat hij last heeft van luieruitslag. Wat zit er precies in billencrème wat de uitslag uiteindelijk laat verdwijnen? Zinkoxide. En zinkoxide helpt lang niet alleen tegen die kriebelige billenbultjes, maar ook fantastisch tegen acné. Hoe kan dat?

Hoe werkt het?

Zink is van zichzelf antibacterieel en bevat antioxidanten. Daar houdt onze acné gelukkig totaal niet van, maar wijzelf wel. Deze combinatie vecht acné veroorzakende bacteriën namelijk aan. Daarbij blokkeert zink ook nog eens het hormoon (DHT) wat de acné veroorzaakt. Billencrème bevat rond de 40% zink, waardoor je het prima plaatselijk kan aanbrengen op lelijke plekjes. Een nachtje slapen en pop! Weg zijn ze. Bedankt baby’s, we zien jullie weer tijdens de pubertijd.

Reageer op artikel:
Dit vreemde babyproduct zou zomaar eens je acné kunnen laten opklaren
Sluiten