Dit vrouwelijke model slaat keihard terug nadat ze online werd lastiggevallen door mannen

Yasmine Esser 1 feb 2016 Life

Wel eens berichtjes van mannen ontvangen op social media die écht niet konden? Emily Sears, een Australisch model, was er helemaal klaar mee en besloot de mannen die haar beledigende berichten stuurden, terug te pakken.

Emily vindt het heerlijk om online met haar fans te praten. Maar minder leuk vindt ze het dat ze geregeld berichten krijgt van mannen die haar ongepaste voorstellen doen. Zo ontvangt ze berichten van mannen met het verzoek om naaktfoto’s. En dat zijn dan nog de minst heftige verzoeken.

Emily sloeg keihard terug

Omdat ze er echt he-le-maal klaar mee was besloot Emily screenshots van de berichten online te plaatsen. ‘Ik krijg berichten van mannen die zeggen dat ‘sletten er om vragen’ en dat kan best overweldigend zijn. Ik krijg ook één of twee dickpics per dag, minstens. Ik kreeg helemaal genoeg van dit soort walgelijke berichten,’ vertelt ze tegen BuzzFeed.

Nadat Emily de online profielen van de mannen bekeek, viel het haar op dat de meeste mannen een vriendin hadden. Daarom stuurde ze de screenshots door naar de vriendinnen. Dat deed ze vooral om tegen de meisjes te zeggen dat ze een betere boyfriend verdienen.

‘Dit gebeurt niet alleen bij modellen met veel volgers. Het gebeurt ook bij vrouwen die online daten. Het kan iedere vrouw online gebeuren, het kan iedere vrouw gebeuren die op straat lopen.’ Ook zegt ze: ‘Ik geloof dat het een gigantisch sociaal probleem is, hoe mannen tegen vrouwen aankijken en daar wil ik tegen blijven vechten’

online pesten

Een chick met ballen. Punt.

Reageer op artikel:
Dit vrouwelijke model slaat keihard terug nadat ze online werd lastiggevallen door mannen
Sluiten