Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 feb 2017

Dit is waarom een stedentrip naar Praag op je bucketlist hoort in het voorjaar

Wil je nu eindelijk eens een stedentrip maken met je bestie of vriendinnen squad, maar twijfel je nog over de bestemming? Zoek dan niet verder, want Praag is de perfecte stedentrip om dit voorjaar te maken. Shoppen, wijn drinken in de zon en eindeloos chocolade paashazen eten. Klinkt goed, dachten wij.

Dit is waarom Praag echt thuishoort op je bucketlist dit voorjaar:

Vanwege de gezellige paasmarkten

Het paasweekend is natuurlijk een handig moment om er tussenuit te gaan met een vriendin. Je hebt immers al een vrije dag op Tweede Paasdag. En ben je net als wij helemaal verzot op kerstmarkten? Dan hebben we helemaal goed nieuws voor je. In Praag is namelijk iets wat nog veel beter is dan rondstruinen langs kerstkraampjes en glühwein drinken. Namelijk paasmarkten.

Het is heerlijk om met een vriendin over de paasmarkt te lopen. Al is het maar omdat je hier eindeloos chocolade paashazen kunt smikkelen.

De grootste markt staat op het Oudestadsplein. Maar die op het Wenceslasplein heeft ook een gezellig sfeertje, waar het fijn vertoeven is in het voorjaarszonnetje.

Wat echt super leuk is om te doen: met Pasen naar Praag. Daar heb je namelijk de beste paasmarkten. Heel gezellig én je kunt er eindeloos chocolade paashazen smikkelen ? #prague #easter #eastermarket #citytrip #besties #beautifymagazine

A post shared by Beautify (@beautifymagazine) on

Praag heeft het ideale klimaat in het voorjaar

Praag kent een landklimaat. Wat betekent dat de zomers verstikkend heet kunnen zijn en de winters ijzig koud. Nu kan het charmant zijn om de stad met een laagje sneeuw te zien of om in blote benen door de schattige straatjes te flaneren. Maar bevroren handen zijn niet prettig net zo min als constant bezweet zijn.

De beste tijd om de stad te bezoeken is het voorjaar. Niet te warm en vooral niet te koud. In het voorjaar zijn er gemiddeld zeven zonuren per dag.

While we love Prague throughout all of the seasons, there's just something special about the city of a hundred spires during the spring. Join us as we count the ways in which we love the new season today! First off, once the sun comes out and the weather gets warmer, the whole city seems to wake up, almost like from a hibernation, of sorts. At any and every opportunity, people head outside to soak up some rays and plot the progress of fresh, growing things. If you're in the Malá Strana area, there's no better place to do this than in one of Prague's "hidden" gardens, Vojanovy sady. Not only is it one of the prettiest locales in Prague while in bloom, but it's also one of the oldest parks in the city–it can trace it's origins back to the Middle Ages! Changed from an orchard into an English-style park in the 19th century, it's one of the best parks in the city to stroll through in the spring sun. Take a moment to smell the magnolias–we certainly did! Photo by our talented team photographer @alexandratakesphotos! #Prague #travel #springtime #PragueinSpring #sunnydays #parklife #wanderlust #moresunplease #neverstopexploring #greenspace #urbanlife #BestDayEver #Praha #travelgram #Praguestagram #everythingscominguproses #inbloom #springhassprung #localsknow

A post shared by Prague Urban Adventures (@pragueurbanadventures) on

Je kunt er fantastisch een nieuwe zomergarderobe shoppen

Sla in het voorjaar vast je nieuwe zomerkleding in. Neem de metro naar de halte Mustek en je vindt alle bekende merken, maar ook knusse winkelstraatjes met leuke boetiekjes.

Palladium is een moderne shopping mall in het centrum van de stad. Er zijn meer dan 170 winkels en 30 restaurants in het winkelcentrum gevestigd.

Mocht je je in luxe willen wanen, ga dan naar de straten Parizka en Vodickova, de PC Hooftstraten van Praag.

Praag is de goedkoopste Europese bestemming om wijntjes te drinken op een terras

Een van de leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip, of überhaupt in het leven, is toch wel met je vriendinnen op een terrasje zitten. Wijntjes drinken, stokbroodjes eten, mensen kijken, genieten van de zon op je huid en praten over de goede dingen des levens (mannen en nieuwe kleren).

En laat Praag nou net de goedkoopste Europese bestemming zijn voor het drinken van alcohol. Een glas wijn kost er gemiddeld 2,04 euro, een biertje 1,63 euro en een wodka met jus kost maar 3,67 euro. Dat maakt Praag toch wel een must visit voor iedereen die houdt van terrasjes pakken.

Behalve terrasjes vind je er ook heerlijke restaurants

Als je denkt aan Tsjechisch eten denk je waarschijnlijk aan vlees en aardappelen. En dat is ook wel een beetje zo, maar toch kun je heerlijk eten in Praag. Je vindt er zelfs veel vegetarische restaurants. Een voorbeeld is Maitrea, waar je terecht kunt voor lunch en diner. Je kunt er genieten van geroosterde aubergine met geitenkaas of noedels met pinda’s en vegetarische eend. Yum.

Een typisch Tsjechisch restaurant is Nota Bene. Het menu wisselt wekelijks, maar je kunt hier eigenlijk altijd wel terecht voor een goed maaltijd.

Het is het ideale moment om alle hotspots te bekijken

De Karelsbrug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana en is dé plek om gezien te worden. En om je ogen uit te kijken want het is er altijd druk met kunstenaars en straatartiesten.

Sla zeker de voormalig joodse wijk Josefov niet over. Je leert hier veel over de geschiedenis van de stad, maar je kunt er ook shoppen aan de Parijse Boulevard (it’s all in the name). Of drink een cocktail bij één van de bars die je er vindt.

Настаивает, чтобы я называла ее пирожком Я и пирожок в Праге на Карловом мосту идём кормить лебедей!)) Пока ещё эта Видная не отбирала у меня с дикими криками хлеб для птичек. И пока ещё на меня не напала стая чаек.

A post shared by Masha (@kasyanova_m) on

A post shared by Vladimir Stolbov (@stolb) on

Vakantiekriebels gekregen?

Grijp dan het voorjaar gewoon aan om met je beste vriendin of vriendinnengroepje een reis te maken naar Praag. Waar wacht je nog op?

Je kunt vliegtickets boeken naar Praag bij easyJet. Koop je ticket en voor je het weet zit je op een Praags terras met een wijntje in de zon.

Reageer op artikel:
Dit is waarom een stedentrip naar Praag op je bucketlist hoort in het voorjaar
Sluiten