Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 9 jun 2017

Dit is waarom het fucking awesome is om je als een oma te gedragen

Tuurlijk, als de zon schijnt vind jij het heerlijk om op een terrasje rosé en bitterballen te nuttigen. Maar man, dit weer smeekt toch gewoon om dekentjes, warme chocolademelk en om heel lang in de keuken staan om je heerlijke gehaktballen te maken. Je af en toe als een oma gedragen vindt jij héérlijk en ja, het is ook gewoon hartstikke geweldig.

Jij maakt je niet druk over wat anderen doen of denken

FOMO (fear of missing out)? Jij hebt er geen last van. Je hebt nooit het idee dat je ‘iets mist’ als je vriendinnen op een feestje zijn en jij gewoon de behoefte had om in je dekens te verdwijnen. Dat onrustige gevoel dat anderen hebben is jou vreemd.

Sterker nog, als je wel een afspraak hebt om uit te gaan, baal je soms wel eens. Dan denk je: waarom heb ik dit nou afgesproken, ik heb veel meer zin om te chillen.

En weet je, het is fantastisch dat jij je niet druk maakt om belevenissen die andere mensen meemaken. Het is fantastisch dat jij geen FOMO hebt. Want jij doet gewoon waar jij zin in hebt en wat jou het allergelukkigst maakt. Het kan je niet schelen wat anderen daar van denken. En dat is fucking awesome.

Jouw gehaktballen zijn nu al berucht

En dat zorgt er voor dat je vriendinnen het fantastisch vinden om bij je over de vloer te komen. Na je befaamde maaltje prop je iedereen nog vol met chocolade en andere toetjes en zitten jullie met z’n allen te kwebbelen (lees: roddelen) op de bank. Maak niets uit of er iemand in slaap valt naar mate de avond vordert. Dutjes zijn heerlijk en dan maken jullie er toch gewoon een ouderwets slaapfeestje van.

Je vind het heerlijk om anderen te verwennen

Je stopt je vriendinnen vaak nog wat te eten toe als ze langs zijn geweest. Je koopt altijd iets liefs als ze iets te vieren hebben en je stuurt te schattige kaartjes.

Je houdt er nou eenmaal van om de mensen waar je van houdt een beetje te verwennen. Net als een echte oma. En dat zorgt er voor dat jij iedereens favoriete persoon bent.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: ‘hangry’ gevoelens zijn écht een emotie in jouw lichaam

Reageer op artikel:
Dit is waarom het fucking awesome is om je als een oma te gedragen
Sluiten