Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 9 feb 2018

Dit is waarom het zo ongelooflijk genieten is om naar Temptation Island te kijken

Temptation Island is het ideale guilty pleasure televisieprogramma. En och, het voelt dan misschien een beetje fout om te genieten van andermans fouten, je weet ook dat de deelnemers er zelf voor hebben gekozen om mee te doen. Iedere week is het weer smullen om te zien hoe de koppels het spreekwoord 'de kat op het spek binden' in de praktijk brengen. Dit is waarom het programma zo intens genieten is.

Je kunt je een uur lang verbazen

Ten eerste natuurlijk over het feit dat koppels überhaupt op deze manier hun relatie willen testen. Jij zou hier never nooit aan mee doen. Nou ja, misschien als verleider als je single bent.

Verder verbaas je je over sommige namen van de deelnemers. Ooit eerder van Pommeline en Parastoo gehoord? Of van Zwanetta?

En dat sommige deelnemers niet helemaal doorhebben aan wat voor programma ze meedoen, is al helemaal bijzonder.

Als je twee mensen ziet weglopen, is het alsof het over je collega’s gaat

Of andere mensen die je kent. Je schreeuw ’Nooooo’ naar het televisiescherm, want je wilt natuurlijk niet dat de deelnemers de mist in gaan. Maar je nieuwsgierigheid over wat er gaat gebeuren wint het toch van je morele overtuigingen. Wat betekent dat het gewoon smullen is om te zien hoe twee mensen er stiekem vandoor gaan. En dat je er alles maar dan ook alles over wilt weten.

Als de koppels bij het kampvuur zitten is het helemaal fantastisch

Of vuurkamp, zoals Lisa het noemt.

De helft van de fragmenten is natuurlijk weggeknipt door de programmamakers. En daardoor lijkt het allemaal nog tien keer erger dan het is. De deelnemers trappen daar weer met open ogen in (je zou denken dat ze nog wel snappen dat de context weg is gehaald, maar nee). Wat dan volgt is drama, tranen en hysterie.

Als er daadwerkelijk wat is gebeurd is het helemaal heftig om de reactie van de partner te zien. Maar je blijft toch kijken.

Het is heerlijk om met je vriendinnen na te praten over het programma

Niets leukers dan je collectief verbazen over wat de deelnemers en verleiders weer allemaal hebben uitgevroten. Hoezo valt die kandidaat telkens weer in de fout met die verleidster die toch helemaal niet zo knap is? Zijn alle mannen zo oppervlakkig?

Je ziet hoe de mannen en vrouwen steeds minder tegen de verleidingen kunnen

Logisch wel. En enerzijds ook terecht, want hallo, ze gaan zelf op dat sekseiland zitten natuurlijk.

Iedere week zie je hoe ze het net een beetje minder goed vol kunnen houden en je zit telkens meer op het puntje van je stoel, want o god, de spanning stijgt.

Je kunt nog maanden teren op de geweldige uitspraken van de deelnemers

‘Ik ben BG, Bloedje Geil’, ‘er komt kaas uit je oren’, ‘je bent koekeroend’ en natuurlijk ‘What’s up Kleurplaat?’ om er maar een paar te noemen.

Je bent nóg blijer met je eigen situatie

Jouw lover is nu echt de allerbeste vent in de wereld. Of je beseft dat het helemaal zo erg niet is om single te zijn. Tja Temptation Island laat jou je gewoon beter voelen over je eigen leven en dat is helemaal niet erg.

Reageer op artikel:
Dit is waarom het zo ongelooflijk genieten is om naar Temptation Island te kijken
Sluiten