Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 30 juli 2017

Dit is waarom je eerste vriendje altijd speciaal zal blijven

Er zijn dagen dat je niet aan hem denkt. Dat je zijn bestaan zelfs helemaal bent vergeten. Maar dan ineens is hij er weer, in je gedachten. Hoewel de liefde over is tussen jou en je eerste lief, is het tegelijkertijd nooit over. Hij blijft altijd speciaal voor je.

Er waren eerste keren

De eerste keer dat iemand je hand vast pakte en je een warme gloed door je lichaam voelde gaan. Je eerste zoen. Waarbij je je vooral druk maakte of je het wel goed deed, hoe je moest ademen en of je je ogen open of dicht moest doen. Alles wat je deed met hem deed je voor de eerste keer. Het liet daarom een diepe indruk achter en die indruk staat nog altijd in je geheugen gegrift. Het was de eerste keer die het zo bijzonder maakte.

Het gevoel was het heftigste gevoel ooit

Alsof je voor het eerst van je leven in een achtbaan stapte. En misschien was dat ook wel zo. Het was een gevoel dat je nooit eerder voelde. Zo overweldigend. Het slokte je zo totaal op. Het gevoel nam bezit van je en je werd een compleet ander mens.

Iedere dag, meerdere keren per dag, werd je heen en weer geslingerd tussen vreugde en verdriet, tussen extase, een gevoel van verrukking en totale uitzichtloosheid. De treurnis zat je soms zo diep dat je niet meer wist wat je met jezelf aan moest. Maar een moment later – als er iets gebeurde waardoor je weer hoop kreeg – was je weer misselijk van geluk. Het was heftig, juist omdat het nieuw was. Het was heerlijk, maar het was ook zo verschrikkelijk.

Het is tegelijkertijd leeg

Jouw liefde voor hem en zijn liefde voor jou is van het type: ‘oude liefde roest niet’. De liefde lijkt bijna onvoorwaardelijk, maar het is tegelijkertijd leeg. Het is de liefde voor de oude liefde. Voor het verlangen dat er ooit was. Voor hoe hij was, vroeger. Niet voor de man die hij nu is. Niet voor de relatie die jullie nu zouden kunnen hebben.

Het is de liefde voor een idee, voor een beeld dat je in je hoofd hebt. Maar het is niet echt. Want de fantasie is altijd beter dan de werkelijkheid.

Je eerste vriendje blijft altijd een speciaal plekje in je hart houden. Maar weet ook: ook al is deze relatie over, dat betekent niet dat je nooit meer liefde zult vinden. En ook niet dat er geen liefdes zullen zijn die net zo meeslepend voelen. Je eerste liefde is voorbij, maar het was mooi. Koester het daarom.

LEES OOK: Liefde overwint alles: ‘Mijn vriend zit al vier jaar in de gevangenis’

Reageer op artikel:
Dit is waarom je eerste vriendje altijd speciaal zal blijven
Sluiten