Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 15 aug 2017

Dit is waarom je helemaal niet hoeft te wachten op ‘de ware’

Als we films zouden geloven, zouden we allemaal voor ons onze vijfentwintigste getrouwd zijn met kinderen. Maar het leven heeft geen script of regisseur. Het leven loopt helemaal niet zoals gepland, maar dat is helemaal niet erg. En geloof ons, je hoeft helemaal niet te wachten op the one of ‘de ware’. Bepaalde dingen ‘horen’ in onze cultuur. Het wordt van je verwacht dat je studeert, een goede man vindt, trouwt en kindjes maakt. Er wordt hiermee druk op je gelegd om te voldoen aan dit plaatje. Doe je dat niet, dan kun je teleurgesteld in jezelf raken of je beginnen af te vragen of er iets mis is met jezelf. Want dat wat anderen wel lukt, lukt jou niet. Jij kunt the one niet vinden.

Maar wie zegt dat er überhaupt een one bestaat? Elke keer dat je verliefd wordt, voelt het alsof je nooit meer verliefd zult worden op een ander. Toch wordt je dat wel.

Het is uiteindelijk niets meer dan een chemische reactie die plaatsvindt in je lijf, niet Cupido die jou en jouw soulmate met een pijltje raakt.

Naarmate je ouder wordt, leer je je minder druk te maken om wat hoort. Je hebt op je zevenentwintigste waarschijnlijk niet dezelfde lover als toen je twintig was. En dat is niet erg. Je hebt namelijk ook tijd nodig om jezelf te leren kennen en te leren wie je bent en wat je wil in het leven. Zo leer je om een ‘ik’ te zijn, voordat je een ‘wij’ bent. Je maakt fouten en leert ervan, om dichter tot jezelf te komen.

Het wanhopig zoeken naar ‘de ware’ schept het idee dat je niet compleet bent tot je je ‘wederhelft’ hebt gevonden. Terwijl een man juist een toevoeging is aan je leven, niet een benodigdheid. Als je leert gelukkig te zijn als je alleen bent, zal er een druk van je schouders vallen.

Gelukzaligheid is tenslotte iets dat je zelf dient te creëren en is niet iets wat je in een ander hoeft te zoeken. Als je blijft zoeken, creëer je het idee dat je zonder een partner niet gelukkig kunt zijn. En dat terwijl je zo geweldig bent. Gewoon, zoals je bent.

Laat de deadlines los en leef je leven, zoals het komt. Er kunnen honderden ones rondlopen op deze aardbol. Als je leert jezelf te behandelen als de ultieme one, dan zullen daar altijd mensen tot aangetrokken worden. Gelukzaligheid is namelijk heel aantrekkelijk. En jouw gelukzaligheid hoeft van niemand anders af te hangen, dan van jouzelf. Want zo geweldig ben jij.

LEES OOK: 19 x waar álle vrouwen instantly gelukkig van worden

Reageer op artikel:
Dit is waarom je helemaal niet hoeft te wachten op ‘de ware’
Sluiten