Dit is waarom je zo ongelooflijk brak bent na een avondje stappen

Gisteravond was je op het leukste feestje ooit. Toch heb je besloten om nooit meer te drinken. Echt nóóit meer. Je hoofd bonkt namelijk als een gek, je mond is droog en je maag lijkt ook niet echt happy. Je vervloekt je vriendinnen die telkens glazen wijn en shotjes bleven halen. De sfeer was fantastisch, maar waarom voel je je nu zo onvoorstelbaar brak?

Je bent uitgedroogd

Alcohol droogt uit, dat is de belangrijkste oorzaak van een kater. Alcohol heeft namelijk een vochtafdrijvende werking, omdat je nieren harder gaan werken. Hoofdpijn komt vooral doordat je minder vocht tussen je hersenen en je schedel hebt. Je hersenen botsen tegen je schedel op. Klinkt best bizar toch. Misschien is het een idee om zo min mogelijk te bewegen vandaag.

Je hebt te lang gedanst op die prachtige maar veel te hoge hakken

Ze zijn zo mooi, maar au, au, au, je wist dat je het de volgende dag zou bezuren dat je geen sneakers droeg. Je voelt steken in je voeten en enkels en je hebt ook op de raarste plekken spierpijn van het dansen.

Alcohol prikkelt je maag

Om precies te zijn prikkelt alcohol de zuurproductie van de maag. Zelfs van een paar slokken wijn kun je al trek in iets lekkers krijgen. Na het stappen heb je daarom dat énorm verlangen naar een vette hap. Maar tosti’s, frietjes en pizzapunten zorgen er zeker niet voor dat je je de volgende dag fris en fruitig voelt.

Het ligt aan je leeftijd

Ouder worden heeft wel voordelen hoor. Hoe ouder je wordt, hoe minder hoofdpijn je hebt na een avond doorzakken. Dat ontdekten Chinese wetenschappers. Maar er is ook een nadeel, want je bent niet minder brak. Het misselijke gevoel en de futloosheid blijven juist langer aanwezig. Bleh.

Je gaat te weinig stappen

Als je regelmatig drinkt, past je lichaam zich aan. De alcoholafbraak gaat bijvoorbeeld sneller bij zeer regelmatige drinkers dan bij mensen die zich nauwelijks laten verleiden tot een drankje. Weet je echt zeker dat je nooit meer een wijntje lust? Schenk je glas toch maar weer vol vanavond. Cheers.

Heb je nou met je make-up op geslapen?

Deze 12 struggles herken je vast als je een kater hebt.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je zo ongelooflijk brak bent na een avondje stappen
Sluiten