Dit is waarom onze lippen zo prachtig roze van kleur zijn

Jouw lippen zijn net zo uniek als jij. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, dik of dun. Maar wat de meeste lippen gemeen hebben is dat ze allemaal een prachtig roze kleurtje van zichzelf hebben. Wij vertellen je waarom dat zo is.

In jouw lippen zitten namelijk veel bloedvaten. Het laagje huid op jouw lippen is dunner dan bij de rest van je lichaam, hierdoor zijn jouw rode bloedvaten makkelijker te zien. Ook liggen je zenuwen dichter bij het huidoppervlakte waardoor jouw lippen extra gevoelig zijn. Denk hierbij maar aan weersomstandigheden of een sexy make-out sessie met je lief.

Eigenlijk super logisch, we gebruiken onze mond namelijk super veel. Om te praten, om te eten, om te zoenen en natuurlijk om een goede selfie te maken. Doordat onze mond en lippen bijna constant in beweging zijn, hebben zij meer bloedtoevoer nodig. Wist je trouwens ook dat je lippen helpen beslissen bij het kiezen van de juiste man? Als je met iemand zoent, wissel je biologische informatie uit, aan de hand van feromonen. Waar jouw lippen eigenlijk allemaal al niet goed voor zijn…

Reageer op artikel:
Dit is waarom onze lippen zo prachtig roze van kleur zijn
Sluiten