Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 6 okt 2017

Dit is waarom roodharigen sterker in het leven staan dan meiden met andere haarkleuren

Meiden met rode lokken hebben het niet altijd heel makkelijk. Voor sommigen zijn ze een vuurtoren en voor anderen zijn ze een roodborstje. Roodharigen vallen niet alleen op door hun haarkleur, maar ook door hun genen en karaktereigenschappen. In positieve zin. Het maakt ze niet alleen sterker, maar ook succesvoller.

Sommige mensen menen dat roodharigen anders behandeld dienen te worden dan alle andere mensen met blond, bruin, zwart of grijs haar. Misschien zijn dat ook de mensen die ‘leuke grapjes’ verzinnen. Maar wie het laatst lacht, lacht het best.

Roodharigen voelen later pijn

Roodharigen zijn sterk. Sterker dan je misschien denkt. Een oppervlakkig pijntje? Dat stelt niks voor voor een roodharige. Maar het is wel zo dat roodharigen iets later dezelfde soort pijn voelen als mensen met andere haarkleuren.

Dit heeft alles te maken met hun genen. Op de een of andere manier zit er een code in hun genen die helemaal anders is. Daardoor kunnen roodharigen een oppervlakkig pijntje goed handelen. Het begint pas op een later moment te zeuren en ècht pijn te doen.

Roodharigen zijn succesvoller

Het andere punt waar roodharigen in uitblinken, is hun succesvolle carrière. Meiden met rode lokken hebben namelijk vier keer, vier keer sneller kans om directeur van een bedrijf te worden. Hun auto’s, huizen en kleding zijn dan ook vast vier keer, vier keer duurder. Thanks Lil kleine, je zit weer in ons hoofd.

Anyway, de reden hiervoor is dat roodharigen over het algemeen worden gezien als dapper en uniek. Er zijn maar 2 procent van alle mensen in de hele wereld die rood haar hebben, dus je valt extra op in de menigte. Dat maakt het haast onmogelijk om in een schulp te kruipen. De eigenschappen die roodharigen hebben, passen dan ook goed bij een rol als directeur.

Wat je haarkleur ook is, welk carrièrepad je ook kiest en hoe je ook in het leven staat, het belangrijkste van alles is dat je gelukkig bent. Een onderzoek is ook maar een onderzoek.

Dit vind je misschien ook wel interessant: 6 voordelen die alléén meisjes met rood haar hebben

Reageer op artikel:
Dit is waarom roodharigen sterker in het leven staan dan meiden met andere haarkleuren
Sluiten