Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 4 maart 2017

Dit is waarom steeds meer mannen van de aardbodem verdwijnen en nooit meer wat van zich laten horen 

Je hebt een date. Of twee. Of drie. Je appt met elkaar. Kletst via de telefoon. En dan, dan niets. Ineens hoor je niets meer van hem. Hij reageert niet meer op jouw berichtjes en je weet niet wat je moet doen. Je vreet jezelf op vanbinnen. Waarom doen mannen dit? Waarom laten steeds meer mannen gewoon nooit meer wat van zich horen?

Het is vreselijk. En onnodig. Maar dit is waarom mannen het toch doen: van de aardbodem verdwijnen als ze iets anders willen dan jij, in plaats van gewoon te zeggen dat het niet gaat werken.

Hij is laf

Iemand recht in het gezicht zeggen dat je denkt dat het niets gaat worden is niet makkelijk. En veel mannen hebben helaas niet genoeg lef om gewoon te zeggen waar het op staat.

In plaats van zichzelf te vermannen, kiezen ze voor de makkelijkste optie en dat is vluchten. Gewoon het probleem uit de weggaan, in plaats van het recht in de ogen aankijken.

Is er een man waarvan je dacht dat hij wel eens Mr. Forever kon zijn, maar verdwijnt hij dan weer zo plotsklaps als hij ook op het toneel was verschenen? Dan weet je eigenlijk dat je toch beter af bent zonder hem. Want een man die niet netjes kan zeggen dat hij op zoek gaat naar een andere vrouw van zijn dromen, die wíl je niet eens in je leven.

Het is nooit helemaal definitief

Door te verdwijnen in plaats van letterlijk te zeggen ‘dit wordt niks’ houdt hij de opties open. Het is net als wanneer je favoriete personage uit de serie verdwijnt door te gaan verhuizen, in plaats van door dood te gaan. Hij kan altijd nog terugkeren. 

Vaak gebeurt het ook. Op een gegeven moment komt een man altijd weer terug. Al is het maar om even snel te testen of je nog beschikbaar bent. 

Maar fair en oké is het natuurlijk niet. Want wat hij doet is je gewoon aan een lijntje houden. Zelfs al is het dan een lang lijntje. 

Hij is bang dat hij je kwetst

Verwarrend, maar soms laten mannen gewoon niets meer van zich horen, omdat ze je niet willen kwetsen. Ze willen niet dat jouw hart breekt. Ze willen niet dat je je een tijd ongelukkig voelt.

Het mag dan wel allemaal met de beste intenties zijn, dat ze gewoon van de aardbodem verdwijnen in plaats van even netjes te zeggen dat het niet meer gaat werken, maar aardig is het niet. En zeker niet effectief. Want het is juist kwetsend om niets te horen. Het is juist kwetsend als hij niet gewoon tegen je zegt dat het niets wordt. En je zult je zeker niet minder ellendig voelen.

Ineens niets meer van iemand horen is vreselijk. Want je bent dan wel aan het accepteren dat het over is tussen jullie, er is ook altijd nog ergens een sprankje hoop. Je blijft altijd aan hem denken. En – ook al wil je het niet – onbewust wacht je een lange tijd nog op hem. Het maakt je vreselijk onzeker.

Maar weet, hij is zo laf of onzeker om niet tegen jou te zeggen wat hij echt denkt. Of hij wil je gewoon aan het lijntje houden. En je verdient een man die jou beter behandelt. Amen.

Reageer op artikel:
Dit is waarom steeds meer mannen van de aardbodem verdwijnen en nooit meer wat van zich laten horen 
Sluiten