Belangrijke feitjes over je acné crème

Er zijn eindeloze smeersels op de markt gebracht tegen acné. En aangezien je iets wég wil hebben, bevatten de smeersels helaas maar al te vaak agressieve of juist niet de essentiële ingrediënten. Daarom is het geen overbodige luxe om even goed het label te lezen voordat je iets aanschaft wat je op je gezicht gaat smeren. Een lijstje met de ingrediënten die je wel en die je niet in je acné crème wil hebben zitten:

Ingrediënten die je wél nodig hebt:

Retinol

Retinol en Retin-A is een soort van heilig serum op het gebied van acné. Het exfolieert namelijk de huid, vermindert roodheid en toekomstige breakouts. Retinol kun je het beste voor het slapen gebruiken voor het beste resultaat. Diverse artsen stellen zelfs dat retinol de aanmaak van nieuwe cellen reguleert, overmatige olieproductie tegengaat en helpt tegen de donkere pigmenten die acné achterlaat. Aanschaffen die handel dus. Wij raden bijvoorbeeld Retinol 3 TR Advanced Night Serum aan van Medik8.

Een lage dosis Benzol Peroxide

Benzol Peroxide dood bacteriën op de huid die acné gerelateerd zijn. Check echter wel altijd even hoe sterk de dosering is, aangezien producten vaak een te hoge dosis bevatten wat veel te heftig is voor de droge, gevoelige huid. Zorg dat je nooit hoger gaat dan drie procent.

Tea Tree olie

Tea Tree olie is bijna net zo effectief als Benzol Peroxide, maar veel zachter voor de huid. Wel duurt het iets langer voordat je er baat bij hebt, maar als je even weet vol te houden kan Tea Tree hele prettige effecten hebben op de acné gevoelige huid.

Ingrediënten die je niét nodig hebt:

Irriterende additieven

Irriterende additieven zijn bijvoorbeeld parabenen (die een allergische reactie kunnen veroorzaken), sulfaten, antibiotica en ftalaten. Al deze producten kunnen leiden tot irritatie en horen niet op je huid thuis.

Alcohol

Over irriterende producten gesproken. Vaak is het acnémiddel al uitdrogend, waar alcohol een extra schepje er bovenop doet. Hierdoor kan de huid rood worden, uitdrogen en barsten. Dit kan zelfs averechts werken op de acné.

Olie

Naast Tea Tree olie kun je beter vermijden vormen van olie aan te brengen op een acnégevoelige huid. Olie vergroot namelijk over het algemeen de kans op het verder uitbreken van pukkeltjes en dat is nu juist niét wat we willen. Vaak verstopt het namelijk de poriën nog verder. Indien je je huid goed soepel wil houden tegen alle uitdroging kun je beter kiezen voor een milde crème met weinig additieven. Onze favoriet? Rose Cream van Dr. Hauschka.

Reageer op artikel:
Belangrijke feitjes over je acné crème
Sluiten