Dit is wat foundation zo ontzettend ingewikkeld maakt

Hier moet de medevrouw toch wel mee kunnen instemmen: de lastigheid van het fenomeen foundation. Er zijn zo gruwelijk veel dingen waar we rekening mee moeten houden op het gebied van foundation dat we er bijna dol van worden. Even een klopje op je schouder nodig? Voel dan mee in deze herkenbare ellende:

Zoveel namen en kleuren

Honey, beige, rose, eh? Ja. En welke kleur moet ik dan hebben? Ik hou wel heel erg van het drinken van een cappucino.. Maar moet ik die kleur dan ook op mijn gezicht smeren?

Eindeloze smeersels die dus niét werken

Te licht, te donker, schilfert, maakt vet, droogt uit, geeft lijntjes, te cakey, oh wat kunnen we hier lang mee doorgaan.. Zucht.

En om nog maar te zwijgen van alle vormen waar het in komt

Poedervorm, smeervorm, crèmevorm, moeten we nog door gaan?

Help?

En helemaal opvallend dat wanneer je je eens laat adviseren, dat je naderhand vaak met een van de de duurdere merken op straat eindigt. Toeval? We weten het niet.

En dan heb je er eindelijk eentje aangeschaft

En dan blijkt thuis dat wanneer je het zelf doet het er helemaal niet hetzelfde uitziet zoals in de winkel. Hoe kan dat nou?

Je huid is net een puber

De ene dag besluit hij een goeie dag te hebben, de andere dag heeft hij overal de pest in. Fijn, want daar kan je foundation dus hélemaal niks mee.

Aanbrengen is levensgevaarlijk

Want op je werk kom je er vaak pas achter dat je te dik hebt gesmeerd. Of te dun. Of dat je even bent vergeten verder te smeren dan je kaaklijn. Hallo, Umpa lumpa.

Kameleon

En dan als laatste verschil je ook nog eens bijna dagelijks van kleur, laat staan tijdens verschillende seizoenen. Wij vrouwen hebben het zó zwaar.

Reageer op artikel:
Dit is wat foundation zo ontzettend ingewikkeld maakt
Sluiten