Dit is wat je moet weten over je doffe en droge haar

We willen allemaal wel zijdezacht en glanzend haar, maar zo makkelijk maakt de natuur het ons natuurlijk niet vanzelf. Hoe komen we nu aan dat droge haar en nog veel belangrijker, hoe komen we er van af? Want geloof het of niet, alles wat je nu probeert zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat je haar zo droog is als het nu is. Daarom een aantal belangrijke feitjes en mogelijke problemen voor de dames met droog haar, het zou zomaar je redding kunnen zijn:

Je hoofdhuid produceert niet voldoende olie

Net zoals je huid heeft je haar ook oliën nodig om gehydrateerd te blijven. Droog haar komt vaak overeen met een hoofdhuid die te weinig olie produceert en dat betekent dat jij je haar misschien wel eens wat extra mag voeden.

Vocht ontsnapt van je hoofdhuid

Je haren bevatten allemaal een beschermlaagje, net als je nagelriemen voor je nagels. Wanneer deze laag echter beschadigt door bijvoorbeeld de hitte van je föhn of stijltang, dan zal het beschermende laag langzamerhand afpeelen waardoor vocht uit het haar kan ontsnappen.

Krullend haar is vaak droger van stijl haar

En de rede daarvoor is grappig genoeg best logisch. Met steil haar is het gemakkelijker voor de oliën om te verspreiden over het haar. Een paar keer borstelen of je handen door je haar en voilà. Met krullen gaat dat natuurlijk ietsje minder makkelijk, aangezien je in beiden gevallen nog al snel vast kan komen te zitten.

Teveel wassen zorgt voor meer uitdroging

Ligt redelijk voor de hand, maar is desalniettemin belangrijk om te benoemen. Net als met je huid is het des te meer je het wast, hoe droger het wordt. Alle essentiële oliën worden namelijk op die manier weg gewassen. Dames met droog haar kunnen dus het beste zichzelf aanleren om één tot twee keer per week hun haren te wassen. En als je het dan eigenlijk wil wassen, probeer het dan eerst op te lossen met droogshampoo.

Blijf weg van sulfaten

Check als je last hebt van droog haar of je shampoo geen sulfaten bevat. Dit is namelijk hét ingrediënt wat zorgt voor uitdroging van je haar. Gelukkig zijn er voldoende shampoo’s op de markt te vinden zonder sulfaat.

Behandel je haar minstens één keer week met een diepe conditioner

Als je droog haar hebt doe je er goed aan je haren eens per week goed te verwennen. Doe dit met een haarmasker of diepe conditioner. Dit zorgt voor extra voeding en vocht in de haren wat ze een stuk zal oppeppen (zeker tijdens deze koude dagen).

Werk van binnenuit

Soms werkt het niet alleen meer van buiten en moet je ook vanuit de binnenkant gaan werken. Een gezond lichaam uit zich in diverse uiterlijke kenmerken, en zo ook gezond haar. Eet gezond en drink voldoende water.

Reageer op artikel:
Dit is wat je moet weten over je doffe en droge haar
Sluiten