Dit is wat vrouwen met een fantastische huid doen voordat ze naar bed gaan

Als je van iemand kan leren hoe je een egale, zuivere huid kan krijgen, dan is het wel van vrouwen die al een fantastische huid hebben. En dat is dan ook precies wat we gaan doen. Lees de tips voor een flawless gezicht om zelf ook een fantastische huid te creëren.

Maak je huid dubbel schoon

Ben je ooit (met wat jij dacht) een schone huid naar bed gegaan om dan alsnog de volgende ochtend wakker te worden met allerlei mascara vlekken onder je oog? Dit is normaal. Helemaal als je make-up gebruikt dat bedoeld is om voor een lange tijd goed op zijn plek te blijven zitten. Dit komt omdat er polymeer in dit soort producten zit. Maar dit zorgt er ook voor dat je de make-up niet gemakkelijk weg kan krijgen met zeep, water of op water gebaseerde make-up remover.

Om echt al je make-up te verwijderen is het aan te raden je schoonmaakroutine twee keer te doen. Begin als eerste met een make-up remover op oliebasis, dit zorgt ervoor dat het polymeer loskomt. Je zult merken dat het een stuk gemakkelijker gaat dan wanneer je het met water zou doen. Maak daarna je gezicht schoon met een tonic of met micellair water, dit kan bijvoorbeeld onder de douche of nadat je hebt gedoucht. Kijk goed hoe vies je watje nog is. Komt er nog veel vanaf? Pak dan weer een nieuw watje en herhaal de laatste stap. Smeer je huid daarna in met een moisturizer zodat het gedurende nacht goed kan hydrateren.

Get steamy

Niet iedereen heeft wekelijks tijd om te stomen in een turks stoombad. Gelukkig bestaan er alternatieven. Bijvoorbeeld door je douche twee minuten aan te zetten op de heetste stand. Ga er vervolgens naast staan (niet onder!). Hierdoor gaan namelijk je poriën openstaan waardoor je je huid beter kunt reinigen en verzorgen.

Slaap op je rug

Als je op je buik in slaap valt of op je zij dan kan je kussen afdrukken op je gezicht achterlaten. Dit zorgt niet alleen voor rimpels maar daarnaast zit een kussen nou eenmaal vol met bacteriën, bijvoorbeeld van je haar of van je make-up resten. Kortom minimaal één keer per week je bed verschonen en proberen om op je rug te slapen. En natuurlijk kun je geen invloed uitoefenen op hoe je draait in je slaap, maar op je rug in slaap vallen is al een win.

Een fantastische huid slaapt never nooit met make-up

Hoe moe je ook bent of hoe dronken dan ook, zorg dat je altijd voor het slapen gaan je huid reinigt. Het is namelijk slecht voor je huid om met make-up op te gaan slapen. Je poriën raken verstopt en je huid kan niet hydrateren. Een tip: ga voor het slapengaan even douchen. Maak je huid schoon met een facewash, hiermee kun je al een groot gedeelte van je make-up verwijderen. Daarna hoef je je huid alleen nog maar te deppen met een olie, water en daarna hydrateren met een goede nachtcrème. Het klinkt veel, maar als dit in je routine zit, dan krijg jij ook een fantastische huid. En douchen is altijd fijn, toch?

Reageer op artikel:
Dit is wat vrouwen met een fantastische huid doen voordat ze naar bed gaan
Sluiten