Dit wist je waarschijnlijk nog niet over je shampoo

Wij dames vinden het heerlijk om zo onze eigen theorieën te construeren over de dagelijkse dingen en deze ook vol overgave te volgen. Echter is het nooit een slecht idee om open te staan voor enkele nieuwe feitjes, en deze feitjes over shampoo zouden je zomaar eens kunnen verlichten.

De shampoo zelf is niet het belangrijkste onderdeel van het wassen

Je kunt nog zulke dure shampoo’s kopen, maar als je het niet op de juiste manier wast, ben je nog nergens. Ook het masseren van je hoofdhuid en het spoelen zijn van groot belang, zegt celeb stylist Riccardo Maggiore. Zorg dus naast dat je je shampoo voorzichtig inmasseert, je je haren ook goed uitspoelt. Spoelen met iets kouder water is het beste voor je haar om zijn glans te behouden en uitdroging te voorkomen.

Hoe graag we het ook willen geloven, de reclames komen nooit overeen met het resultaat

Was het maar zo’n feest. Je wast je haren, droogt ze en voila! Een volle, glanzende bos haar. Met of zonder een perfecte krul. Hoewel we stiekem allemaal wel weten dat dat niet het werkelijke effect van de shampoo is, is het toch soms nog moeilijk te geloven. Die leuke volle bossen hebben die dames te danken aan hun peperdure haarstylisten. En geloof ons, daar gaat echt uren werk in zitten.

Minder is beter oftewel less is more

Maggiore vertelt ons ook nog eens dat teveel shampoo (meer dan de grote van een muntje) om meer schuim te creëren een contraproductief effect heeft. Veel schuim maakt het inderdaad makkelijk om de shampoo goed over het haar en de hoofdhuid te verdelen, maar teveel schuim maakt het eigenlijk minder goed mogelijk de shampoo goed in te masseren. Niet teveel schuimen dus (ook beter voor de portemonnee).

Je dure shampoo kopen bij de drogist is niet minder goed dan die van uit de salon

Daarmee doelen we er niet op dat er geen verschil is in shampoo’s, maar dat je echt niet per se naar je salon hoeft om je fijne shampoo te kopen. Door de veranderingen van de economie proberen veel bedrijven hun producten zo breed mogelijk te verspreiden over de markt. Denk dus niet dat hij van minder waarde is als je hem ergens goedkoper kunt kopen.

Je haar gaat niet ‘wennen’ aan je shampoo

Wel eens de perfecte shampoo gevonden die na een aantal weken ineens zijn werk niet meer deed? Gooi de fles dan niet zomaar weg. Je haar gaat namelijk niet wennen aan shampoo, dus je shampoo heeft niets misdaan. Wel kan je haar drastisch veranderen door de tijd van het jaar (kou, regen, zon) of is het mogelijk dat je hoofdhuid een of ander haarproduct heeft opgehoopt doordat je niet grondig genoeg wast. Dit kan allemaal effect hebben op de werking van je shampoo. Don’t blame the poor little guy.

Reageer op artikel:
Dit wist je waarschijnlijk nog niet over je shampoo
Sluiten