Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 dec 2018

Dit zeggen je kwaliteiten van nu over wat voor mama je later wordt

Misschien moet je er nog lang niet aan denken: slapeloze nachten, poepluiers en schattige babykleertjes. Maar toch vraag je je wel eens af hoe het zou zijn om onvoorwaardelijke liefde te voelen voor een klein hummeltje. En vooral of je een goede moeder zou zijn. Als je deze dingen herkent, dan zul je later vast en zeker de allerliefste mama zijn.

Je vindt het heerlijk om mensen thuis te vertroetelen

Je lover natuurlijk, maar ook zijn vrienden, als ze een avond voetbal komen kijken of bier komen drinken. Jij zorgt dat het bier koud staat en dat er genoeg te eten is. Als je vriendinnen komen, heb jij standaard een fantastische maaltijd in elkaar geflanst. Mét toetje. Je vindt het gewoon heerlijk om iedereen te verzorgen en dat zal je later goed van pas komen.

Je hebt altijd wat in huis

Niet alleen snoep en koekjes voor als er toevallig visite langskomt, maar je hebt ook een flinke voorraadkast. Als je een keer geen zin hebt om boodschappen te doen, kun je altijd wel een maaltijd in elkaar draaien. Een voedzame maaltijd welteverstaan.

Je bent attent

Een zieke vriendin? Als ze ver weg woont stuur je een kaartje. Woont ze dichtbij dan breng je een fruitmand. Je bent de eerste die vraagt hoe het met de moeder van een collega is, als zij even niet zo lekker in haar vel zat. Je wilt altijd dat mensen zich goed voelen en blij worden. En bent oprecht geïnteresseerd in mensen.

Je huis is altijd netjes en schoon

Dat vind je gewoon het prettigst. Als er ergens rotzooi ligt dan móét je dat gewoon meteen opruimen. En als je stof ziet in de vensterbank, dan zit je niet meer rustig in je stoel. Je haalt eerst snel een doekje overal langs, voordat je kunt ontspannen.

Je weet ook hoe je het thuis gezellig houdt

Dat je schoon en opgeruimd bent, betekent geenszins dat je niet weet wat knus en gezellig is. Je steekt kaarsjes aan en smeert graag toastjes. Glaasje wijn erbij. Je bent ook altijd wel in voor een gezelschapsspel. Je zult hier nog veel aan hebben later, want met een kindje kun je ook niet altijd de deur uit.

Je bent de leider van je vriendengroep

Jij bent degene die party’s host. Je organiseert alles tot in de puntjes. Ook als je wat met je vriendinnen gaat doen – van een weekendje weg tot restaurant uitkiezen en reserveren – jij bent het die alles verzorgt.

Je maakt je niet druk om kleine dingen

Je hebt niet alles in de hand. Dat weet je en je maakt je niet druk om dingen waar je geen controle over hebt. Als moeder kun je ook niet altijd alles perfect hebben geregeld, dan zul je soms dingen moeten loslaten en uit handen moeten geven.

LEES OOK: 26 geheimen die enkel en alléén je zus weet

Reageer op artikel:
Dit zeggen je kwaliteiten van nu over wat voor mama je later wordt
Sluiten