Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 september 2017

Dit zegt de tijd waarop je naar bed gaat over je IQ

Onderzoekers hebben ontdekt dat er een verband bestaat tussen de tijd waarop je naar bed gaat en de hoogte van je IQ. Er zijn avondmensen en ochtendmensen. Waar de één 's ochtends zijn bed niet uit kan komen zit de volgende om 6 uur al gedoucht en wel in de woonkamer. Maar wat zegt dat nou eigenlijk over je?

De nacht is spannend. Denk aan creatievelingen die hun inspiratie vooral ’s nachts krijgen. Of aan jezelf, ’s avonds ben je vrij en ga je uit eten, met je voetjes van de vloer of lig je onderuit op de bank. De nacht staat ook voor de tijd waarop mensen elkaar ontmoeten, de monden van geliefden elkaar raken en waarin deadlines worden gehaald. We kennen allemaal wel het beroemde nachtje doorhalen om het werk af te ronden.

Intelligent

En nu blijkt dat de nacht ook staat voor mensen die intelligent zijn. Het schijn namelijk dat avondmensen intelligenter zijn dan degene die vroeger naar bed gaan en eerder opstaan. In Study Magazine vertelt een psycholoog uit Londen dat er daadwerkelijk een bewezen verband bestaat tussen je slaapritme en je IQ. Waarom denkt men dat dit zo is? De verklaring van de psycholoog gaat terug naar vroeger toen er nog geen klok bestond. Veel mensen volgden toen het ritme van de zon. Echter degene die een hoger IQ hadden ontwikkelden hun eigen ritme.

Tijd versus IQ

De tijden verschillen overigens niet veel, maar dit zijn de uitkomsten van het onderzoek:

IQ < 75
Doordeweeks: 23:41 uur – 7:20 uur

Weekend: 00:35 uur – 10:09 uur

IQ < 110
Doordeweeks: 00:10 uur – 7:32 uur

Weekend: 1:13 uur – 10:14 uur

IQ > 125
Doordeweeks: 00:29 uur -7:52 uur

Weekend: 1:44 uur – 11:07 uur

Hoe slim ben jij volgens dit onderzoek?

Reageer op artikel:
Dit zegt de tijd waarop je naar bed gaat over je IQ
Sluiten