Morning sunshine! Dit zegt jouw slaapritme over je als persoon

Misschien is het je al opgevallen dat jouw slaapritme totaal anders is dan die van je geliefde. Ook bij vriendinnen is er verschil. De één ontwaakt na middernacht en de ander gaat om 22:00 uur in standje bejaard.

Je hebt vast wel eens geprobeerd om je slaapritme aan te passen. Juist vroeg opstaan of laat opblijven voor die ene goede film.

Vijf type personen met een verschillend slaapritme

Uit onderzoek gedaan door Dr. Ying-Hui Fu Neurologisch onderzoeker aan de Universiteit van Californië blijkt dat niet iedereen op hetzelfde moment behoefte heeft aan slaap. Er is namelijk een reden voor jouw unieke ritme:

1. De vroege vogel = de optimist

Word jij graag vroeg wakker? Dat is niet gek, want jij bent in de ochtend productiever dan wie dan ook. Je staat dan ook bekend als een optimistisch, blij persoon. Avonden zijn vaak niet zo boeiend voor jou, daarom duik je graag vroeg je bed in. En oh ja, je houdt ook van regelmaat.

2. De koningin in dutjes doen = de snelle schakelaar

Wellicht is het een idee om te verhuizen naar Spanje of Italië? Daar is het namelijk hartstikke normaal om dutjes te doen. Je vindt het heerlijk om in de namiddag even een uurtje je ogen dicht te doen (of in het vliegtuig, auto, bus… overal?) Je werkt of studeert graag in de avond een uurtje langer door in ruil voor een dutje. Je kunt in een korte tijd helemaal opladen en kan daardoor in elke situatie snel schakelen.

3. De nachtbraker = de creatieveling

Zodra het buiten donker wordt, begint jouw dag. Gek genoeg ben jij juist productief en creatief in de late uurtjes. Een (bij)baan in de horeca of kunstzinnige sector is dan ook op je lijf geschreven. Ontbijten vind je zonde, je slaapt liever uit. Wel ben je groots fan van laat avondeten. Zomeravonden zijn dan ook favoriet bij jou.

4. De weekend chiller = de doorpakker / bingewatcher

Doordeweeks ben jij niet te stoppen. Zowel op werk als sociaal gebied pak jij alles mee wat mogelijk is. Maar pas op, want je zegt daardoor nooit een keer nee. In de weekenden vind je het daardoor heerlijk om te chillen. Netflix, Videoland, Popcorn Time… je hebt alles al gezien en hebt daardoor op maandag altijd iets te vertellen aan je collega’s.

5. De moeilijke ontwaker = de onverbiddelijke levensgenieter

Vroeg naar bed gaan is niet jouw ding. Er is altijd wel een film die je wilt kijken, een borrel die je niet kunt missen of een Instagram feed die je aandacht opeist. Daardoor kan je in de ochtend nogal gestrest zijn (ahum). Tja, we snappen je prioriteiten wel hoor.

Lees ook: Je slaaphouding vertelt heel veel over je persoonlijkheid dus check hier of het klopt

Lifehack

Reageer op artikel:
Morning sunshine! Dit zegt jouw slaapritme over je als persoon
Sluiten