Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Travel 11 aug 2017

Dit zijn de 4 allerleukste reizen om in je uppie te maken

Spannend is het zeker, maar misschien daarom juist zo leuk: reizen in je eentje. Je creëert te mogelijkheid om precies dat te doen wat jij wilt, een hele hoop mensen te ontmoeten én je hoeft met niemand rekening te houden. Wij zochten voor jou de mooiste reizen uit zodat je vanavond nog je koffer pakt:

Reykjavik, Iceland

Een prachtige bestemming om te zijn als je gek bent op natuur én luxe. Rejkjavik biedt je de mooiste natuurlijke spa’s. Het is de ideale stad als je een actief type bent en liever overdag leeft dan ’s nachts.

Een groot voordeel aan deze bestemming is dat iedereen vloeiend Engels spreekt. En dat is wel héél fijn als je in je uppie bent. Communicatie is dan namelijk je enige wapen om mensen te leren kennen. Ook is Reykjavik een veilige stad, en dat zal het thuisfront ook een geruststelling vinden.

Wél moet je bezitten over een goed gevulde portemonnee, want Ijsland is állesbehalve lowbudget. Maar aangezien er genoeg mannelijk schoon rondloopt is de kans groot dat jij die IJslanders in een mum van tijd hebt ontdooit en je eindigt in één van de vele Michelin restaurant die de stad te bieden heeft.

Costa Rica

Dé bestemming als je op zoek bent naar een reis waar je helemaal tot rust komt en jezelf ontdekt. Het is de nieuwe (nog niet door iedereen ontdekte) plek voor yoga-junkies en waar je dus precies ‘jouw types’ zal vinden. Heel gek is dit ook niet als je kijkt naar de prachtige omgeving van Costa Rica.

Daarnaast biedt deze tropische bestemming ook tal van andere activiteiten. Van het strand tot de jungle. Maar ook San Jose is práchtig om te ontdekken op, jawel de fiets.

Wel doe je er goed aan om als je gaat trekken door dit mooie land je dit niet helemaal alleen doet. Je komt hoe dan ook andere solo-travelers tegen waar je mee kan optrekken als je van A naar B gaat.

Stockholm, Zweden

De stad voor elk meisje dat gék is op mode. Deze mooie stad bezit over prachtige eigen Scandinavische merken waar je betoverd door raakt. Van mode tot interieur, maar ook het volk is om door een ringetje te halen.

Als je gek bent op fotograferen zit je in je uppie ook helemaal goed in deze stad. De architectuur is prachtig en je zult dus bijna álles wat je ziet willen vastleggen.

Stockholm staat in de top 5 van gelukkigste steden ter wereld én is ook nog eens één van de veiligste plekken ter wereld. Wie weet dat je na het bezoeken van Stockholm erover nadenkt om er te gaan wonen?

4. Sydney, Australië

De stad die als geen ander ontspanning en roering samenbrengt. Je kan dagenlang relaxen op het hippe Bondi Beach waar de ene na de andere perfecte surfer de zee uit komt lopen en jou aanbiedt om het je te leren.

Gezondheid en sport staan hoog in het vaandel in deze stad. Je zult de ene na de andere hippe tent ontdekken waar ze foodtrends hebben waar we in Europa nog nooit van hebben gehoord.

Maar daarentegen biedt de binnenstad van Sydney je de meest te gekke clubs mét zwembaden erin. En het business quarter doet je denken aan de drukte van New York. Daarnaast lijken de normen en waarden van de Aussie’s erg veel op die van ons. Een plek waar je gerust een aantal maanden kan vertoeven.

LEES OOK: Waarom je eerst samen moet gaan reizen in plaats van trouwen

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 allerleukste reizen om in je uppie te maken
Sluiten