Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 jun 2016

Dit zijn de 5 gezondste plekken op aarde

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om gezond te leven. Juice bars knallen de grond uit en er zijn nog nooit zoveel fit girls geweest. Wil je nóg gezonder leven? Dan doe je er goed aan om je koffertje te pakken en af te reizen naar één van deze vijf beeldige en vooral gezonde bestemmingen.

De onderzoekers van Bloomberg hebben niet alleen gekeken naar levensverwachtig maar ook naar vaccinaties en het cholesterolgehalte.

De top vijf gezondste plekken plekken op onze aardbol:

1. Singapore

Het is vanaf nu niet alleen meer het rijkste land ter wereld maar ook nog het gezondste land ter wereld. Best of both worlds als je het ons vraagt. Singapore heeft een bijzonder goede gezondheidszorg en heeft daarmee de eerste pek verovert.

2. Italië

Italië heeft haar plek te danken aan haar olijfolie wat letterlijk overal goed voor is. Maar wij geloven ook dat hun levensstijl, waarin genieten en ontspanning hoog in het vaandel staat, een grote invloed heeft op de gezondheid.

3. Australië

Als je een sigaretje opsteekt in Australië kijken ze je geschrokken aan, want dat kan écht niet. Het is zelfs zo dat het alles behalve populair is onder jongeren. Daarnaast zijn de Aussie´s zo sportief dat er bijna geen overgewicht is.

4. Zwitserland

De schone lucht in Zwitserland doet de bevolking blijkbaar goed. Wandelen, fietsen en de hele dag buiten zijn is niet meer dan normaal voor de Zwitsers. En dat begrijpen we heel goed met zo´n mooi landschap.

5. Japan

Japanners worden ouder dan wie dan ook. En dit kan maar aan één ding liggen: verse rauwe vis, weinig vet en bijna geen zuivel.

Nederland moet het doen met een nummer acht in de lijst van gezondste landen ter wereld. Niet slecht, maar we kunnen best iets meer letten op onze vette happen en iets meer lichaamsbeweging zal ons allemaal goed doen.

LEES OOK: Hallo strakke huid: Dit is wat je écht kunt doen tegen je cellulite

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 gezondste plekken op aarde
Sluiten