Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 10 okt 2017

Dit zijn de 7 allerleukste nieuwe Nederlandse romcoms die eraan komen

De winter komt eraan en dat betekent een heleboel dingen, waaronder Kerstmis, pepernoten eten en glühwein drinken. Maar dat betekent ook: koud weer en heel veel leuke films als ultieme excuus om binnen te blijven. De komende tijd komen er zeven fantastische Nederlandse films uit en die wil je vast en zeker zien.

1. Misfit

Djamila, bekend van haar Youtube-kanaal MeisjeDjamila, speelt de hoofdrol in deze film. Ook Donny Roelvink speelt in deze film, die nu in de bios te zien is, dus dat zijn al pluspunten.

Djamilia speelt Julia, een meisje dat alles had toen ze in de Verenigde Staten woonde. Daar was ze populair, had ze een veel bekeken vlog en een boel vriendinnen. Maar terug in Nederland wordt ze door de populairste meisjes van de school als buitenbeentje bestempeld. Zo komt haar leven ineens op de kop te staan.

2. Alles voor elkaar

Alles voor elkaar komt deze week in de bioscoop en het belooft een heerlijke meidenfilm te worden. Het gaat over vier hartsvriendinnen die er rond hun dertigste verjaardag achterkomen dat hun leven anders is dan ze zich op de middelbare school hadden voorgesteld.

In enigszins beschonken toestand besluiten de vier dat het hoog tijd is daar verandering in te brengen en elkaar te helpen om hun tienerdromen alsnog waar te maken. Maar je raadt het al: hun keuzes zorgen er alleen maar voor meer ellende.

3. Bella Donna’s

Dit is nog zo’n fijne, luchtige vrouwenfilm. Het verhaal gaat over drie beste vriendinnen Amy, Jasmijn en Sasha die besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien.

De drie vriendinnen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij de opdracht om de ware liefde te vinden…

4. Gek van geluk

In Gek van Geluk draait het om single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen.

Dan verzint haar beste vriendin Valerie een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn, die stém!)

Maar van liedjes schrijven komt nog steeds weinig terecht en Valerie besluit de vriendschap met Lena op het spel te zetten…

5. Weg van jou

Evi is een ambiteuze vrouw. Ze is helemaal klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro. Haar vriend heeft de koffers zelfs al gepakt,

Maar dan blijkt dat haar baas haar naar Terneuzen stuurt. Evia laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Alles zit tegen, tot ze de stoere schipper Stijn tegen komt.

6. Oh Baby

Hier schreven we al eerder over, want dit belooft een heerlijke en hilarische film te worden.

Oh Baby gaat over liedjesschrijver Ruben (gespeeld door Gijs Naber, hij speelde eerder al in het heerlijke Het Verlangen). Zijn vaste scharrel overlijdt onverwacht en dan blijkt hij ineens een acht maanden oude zoon te hebben waar hij niets van wist. Van zijn ‘nieuwe’ schoonzus komt hij ook niet zomaar meer af. Dit leidt natuurlijk tot een hoop bizarre situaties.

7. Bon Bini 2

Oké, deze film komt pas volgend jaar uit, maar we waren zo enthousiast dat we je het wel moesten vertellen.

De film gaat over Robertico (Jandino Asporaat) die zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) ten huwelijk wil vragen. Maar precies dan besluit zij een ‘time-out’ in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen:de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan.

Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert  in een fiasco?

Ook geweldig: The Devil Wears Prada komt tot leven in een musical

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 allerleukste nieuwe Nederlandse romcoms die eraan komen
Sluiten