Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 9 nov 2016

Dit zijn de 7 fijne voordelen die meisjes van de Veluwe hebben

Misschien woon je tegenwoordig niet meer op de Veluwe of je geniet nog wél steeds van die enorme achtertuin met prachtige natuur. Dat jij er bent opgegroeid brengt een hoop voordelen met zich mee. Een ode aan de Veluwse meisjes.

1. De Veluwe is lekker centraal

Een groot voordeel van omgeving Veluwe. Je duikt er zo de natuur in maar als je eens een dagje uit wilt kun je alle kanten op. Noord, west, oost, zuid, je hoeft vaak niet lang in de auto of trein te zitten om naar een ander deel van Nederland te reizen en dat is heel chill. Jij kiest gewoon elke keer weer een andere fijne shopstad.

2. Je hebt killer beenspieren

De Veluwe staat bekend om haar vele heuvels. Dat betekent harder trappen op de fiets en daarmee sterke beenspieren. De Veluwe is een uitdagend parcours voor fiets- en skeelerliefhebbers. Grote kans dat beide veel hebt gedaan. Met de vele wandelroutes die dit gebied bezit kun je je als inwoner regelmatig terugtrekken in de natuur.

Als je naar een ander dorp ging moest jij een aardig afstandje afleggen. Geen wonder dat jij zo’n goede conditie hebt. Heb je dat niet? Dan was de bus zeker je grootste vriend.

Opgroeien op de Veluwe

3. Ons kent ons

De Veluwe is een dunbevolkt gebied. Dat betekent ons kent ons. In het dorp waar je vandaan komt ken je iedereen, het is een soort familie voor je. Je bent op elkaar aangewezen en daarom ben jij hartstikke sociaal.

De meeste mensen blijven wel hangen in het dorp waar ze zijn opgegroeid. Als je toch de Veluwe hebt verruild voor de grote stad dan koester je nog steeds de warme herinneringen aan de hechte gemeenschap waar je vandaan komt.

4. Party hard

Jaja, ook op de Veluwe kun je goed feesten. En dat maakt je een echte party animal uit een dorp. Er worden namelijk vele dorpsfeesten georganiseerd. Van feesten tot braderieën en festivals.

Zelfs Burning Man is er geweest. Niets is te gek. De Heideweek is al helemaal de bom waar je met je vrienden naartoe gaat of waar je je jeugdvrienden sowieso weer tegenkomt. Buitenstaanders weten niet wat ze missen.

5. Je bent opgegroeid in een prachtige natuur

Van jongs af aan ben je al blootgesteld aan de prachtige natuur om je heen. Daarnaast heeft de Veluwe ook een heftig wild life. Herten, addertjes, eekhoorntjes en zwijnen. Je leerde al gauw van de natuur te houden.

Je weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het milieu is. Jij geniet van al het schoon om je heen. Het is niet gek als er ineens een wild dier in je achtertuin loopt, daar schrik je natuurlijk niet van.

6. Als de dijken doorbreken ben jij veilig

Ha, zo hoog boven zeespiegel zit jij lekker droog zodra de dijken doorbreken. Blijf maar lekker tussen die heuvels en de natuur, jij bent veilig. Als je bent verhuisd en de dijken breken door dan weet jij bij wie je moet aankloppen zodat je je billen droog houdt.

7. Veel lokale specialiteiten

De Veluwe barst van lokale specialiteiten. Van Arnhemse meisjes, Hattemer brokken, het Apeldoorns opkikkertje, Veluwse vossenbessenjam tot Veluwse zwienenkeuteltjes. Maar dat is niet alles, mensen op de Veluwe eten vers gerookte paling van de voormalige Zuiderzee tot Veluws wild en originele pannegies (stoofpotten) landinwaarts.

Als Veluws meisje ben jij opgegroeid met een heel breed scala aan voedsel en daarom deins jij niet terug voor een menukaart waar allemaal gekke gerechten op staan. Waarschijnlijk lust jij het wel.

Benieuwd naar de voordelen van meisjes uit het zuiden? Deze 7 voordelen hebben alleen meisjes uit het zuiden

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 fijne voordelen die meisjes van de Veluwe hebben
Sluiten