Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 12 januari 2017

Dit zijn de 7 leukste dingen om in de winter te doen in Amsterdam

Als het winter wordt, sluiten we ons het liefst de hele dag op om de kou te ontlopen. Bovendien vinden we het lastig om te bedenken wát we dan kunnen doen. Daarom selecteerden we voor jou de leukste winterse activiteiten in onze mooie hoofdstad, Amsterdam:

1. Ontdekt de gezelligste openhaarden

Het kan soms zó koud zijn, dat de wind letterlijk in je huid snijdt. Het enige waar je naar verlangt is warmte en een rood wijntje. En dat kan in onze hoofdstad. The Lobby in Hotel V, Café Zurich en Lion Noir zijn perfect, want ze hebben allemaal een openhaard waar je kan genieten van een drankje.

2. Schaatsen op het Museumplein

Ben je opzoek naar een ietwat actievere activiteit op één van de mooiste locaties in Amsterdam? Dan is schaatsen op het Museumplein aan jou besteedt. Je kan ter plekke een paar schaatsen huren en je skills oefenen met je date. Maar als je niet van schaatsen houdt kan je ook heerlijk bij de heater genieten van een Glühwein. Wacht niet te lang: de schaatsbaan is tot 5 februari geopend.

3. Light festival op de grachten

Een rondvaart door de grachten is niet alleen een goed plan in de zomer, maar ook in de winter. Het lightfestival is namelijk tot 22 januari. Het zijn de mooiste lichtgevende creaties die je in én om de grachten vindt. Oogverblindend mooi en één van de pareltjes van Amsterdam.

4. Een ochtendwandeling door het Vondelpark

In de vroege ochtend zal je in Het Vondelpark hoe dan ook hardlopers vinden ongeacht hoe koud het is. Het Vondelpark is juist mooi op een koude winterochtend door het bevroren gras én de mooie luchten. Daarna kan je naar Vondel 3 voor een lekker ontbijtje of brunch.

5. Kaasfonduen bij Café Bern

Kaasfonduen is niet alleen iets wat we graag op wintersport doen. In Amsterdam zit Café Bern wat je doet voelen alsof het vijtig jaar eerder is: oud stoeltjes, ouderwets behang én de ouderwetse geur van kaas. Dit café wordt vaak genoemd als de allerbeste in de stad en daarom is reserveren verstandig.

6. De Foodhallen

De Foodhallen zijn al een aantal jaar open en sinds kort zijn er nieuwe foodstalletjes bijgekomen. Van heerlijke burgers tot aan poké bowls, alles is er te krijgen. Als je daarna nog een filmpje wilt pakken hoef je de koud niet te trotseren, het zit allemaal onder één dak.

7. Genieten van het uitzicht over Amsterdam

Wacht nog héél even totdat onze stad is bedekt met een laagje sneeuw, want dan is ze misschien wel op haar allerknapst. Je kan vanaf de roofbar in het Hilton of de Adam toren aan het IJ genieten van het mooiste uitzicht over onze prachtige stad.

Voor als je de winter echt niet aankan zijn dit de beste toevluchtsoorden:
Dit zijn 7 zonbestemmingen waar je in de winter naar toe kunt die betaalbaar zijn

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 leukste dingen om in de winter te doen in Amsterdam
Sluiten