Dit zijn de 7 manieren om je nagels langer te laten groeien

Hoe doen die vrouwen dat toch met hun prachtig natuurlijk lange nagels? Niet eerlijk. Jouw broze nagels breken minstens één keer in de week af. Maar hulp is nabij. Want met deze zeven manieren krijg jij nagels die langer en mooier dan ooit zullen zijn.

Dokter Jeanine Downie van Image Dermatology in New Jersey en Samira Far, eigenaresse van Bellacures Nail Salon geven de volgende tips om je nagels langer te laten groeien dan ooit tevoren.

1. Gebruik een nagel serum

Als je zwakke nagels hebt die maar langzaam groeien (normaal groeien ze zo’n 3 millimeter per maand), dan kan dit je lifesaver zijn. Net als serums voor je gezicht biedt het serum voor je zwakke en broze nagels super geconcentreerde hoeveelheden van de beste ingrediënten die snel absorberen. Het fungeert als een diep conditioning masker voor je nagels waardoor ze gezond worden en de groei wordt bevorderd.

2. Verzorg je nagelriemen

Je vergeet het misschien snel, maar speciale oliën en crèmes voor je nagelriemen zijn een must om je verwoeste nagelriemen weer te laten stralen. Je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën en daarom is het van belang dat ze gehydrateerd en sterk zijn. Als je nagelriemen gezond zijn, zullen je nagels er sterker uitzien en lekker groeien.

Mooie nagels hebben

3. Zorg voor een slechte smaak in je mond

Oké, misschien niet heel aangenaam maar deze tip is vooral voor de nagelbijters onder ons. Als je een zure, vieze smaak in je mond hebt dan denk je wel na voordat je gaat nagelbijten. Er zijn veel ‘slechte smaak afschrikmiddelen’ die je kunnen helpen te stoppen met nagelbijten. Een andere tip is om naar de manicure te gaan en je nagels zó mooi te laten maken dat nagelbijten nu wel heel erg zonde is van je geld (en nagels).

4. Gebruik de juiste basecoat

Voor alle soorten nagels is een juiste basecoat gebruiken cruciaal. Zeker extra belangrijk wanneer je zwakke nagels hebt. Bacecoats bevatten beschermende ingrediënten zoals keratine en biotine die niet alleen de levensduur van je manicure verlengt, maar ze zorgen er ook voor dat je nagels niet splijten en afbreken. Resultaat: gezonde, lange nagels.

5. Biotine is je nieuwe BFF

Als je nagels echt niet willen groeien dan is biotine je nieuwe BFF. Dit wondermiddeltje a.k.a vitamine B7 helpt je nagels een klein beetje sneller te laten groeien dan normaal. Het zorgt er ook voor dat je nagels sterker worden. Het werkt terwijl je nagels groeien. Je nagels zelf zijn namelijk technisch gezien dode cellen. Je hebt daarom even geduld nodig voordat je resultaat ziet.

6. Visolie

Visolie is voor elke nagel gezond. Het zit vol met omega-3 vetzuren die weer zijn gelinkt aan langere en sterkere nagels (maar ook glanzend haar en een stralende huid). Echter is er nog geen definitief wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

7. De essentiële vitamines

Heb je het idee dat je nagels écht super langzaam groeien en ze daarnaast ook nog eens heel zwak zijn? Volgens The Ohio Journal of Science heeft onderzoek aangetoond dat wanneer je niet genoeg cysteïne binnenkrijgt, je nagels langzamer groeien. Dit is een aminozuur dat voor komt in keratine (dat zit weer in bijvoorbeeld kip, kalkoen en wortels) en andere eiwitten. Daarnaast is het verstandig om genoeg vitamine B binnen te krijgen, hierdoor zullen je nagels sterker worden.

Vitamine C zorgt ervoor dat je niet van die vervelende velletjes rondom je nagels krijgt en vitamine E zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor je nagels ook sneller zullen groeien. Eet daarom je vitamientjes.

Nagelbijter? Waarom nagelbijters volgens de wetenschap winnen van de niet-nagelbijters

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 manieren om je nagels langer te laten groeien
Sluiten