Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 20 dec 2015

Dit zijn de 8 allerleukste Kerstfilms die je elke Kerstmis wéér wilt zien

Héérlijk, al die kerstfilms die we bijna weer mogen kijken. Elk jaar is het weer genieten om bepaalde films te zien, ook al kun je ze bijna dromen. Deze films mogen niet ontbreken tijdens de gezellige Kerstavonden:

1. Mannenharten 2

Deze film draait deze Kerstmis in de biscoop en na Mannenharten 1 weten we zeker dat heel Nederland deze film per se wil zien. Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer allesbehalve een sprookje.

2. The Holiday

Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen. De één woont in een chique buurt in Hollywood, de ander heeft een romantische Engelse cottage. Allebei hebben ze pech in de liefde en zoeken wanhopig naar een vlucht uit hun eigen leven. Ze ontmoeten elkaar op internet en besluiten een tijdje van huis te ruilen.

3. Love Actually

Love Actually is heerlijk romantisch. De film gaat over acht verschillende koppels die los van elkaar allemaal hun eigen problemen hebben, zo net voor Kerstmis. Hier en daar grappig, maar vooral romantisch en een echte feelgood movie.

4. The Grinch

Hij is groen, gemeen en haat kerst. De Grinch is een harig, groen schepsel dat in een grot bovenop Mount Crumpit woont, met uitzicht op het dorp Whoville. Terwijl de Whos uit Whoville ijverig voorbereidingen treffen voor het kerstfeest, besluit de Grinch voor eens en altijd een eind te maken aan Kerstmis. Elke keer weer is deze film hilarisch.

5. Elf

Elf is echt de meest cheesy film die er is, maar toch zo aandoenlijk en grappig. Buddy is opgegroeid op de Noordpool als elf, maar blijkt geen echte elf te zijn. Hij gaat naar Amerika om zijn ware identiteit te ontdekken, maar komt in een heleboel grappige en onwennige situaties terecht.

6. Home Alone

Heb jij de film Home Alone ook al een keer of tien gezien? En toevallig elke keer weer tijden kerst? Natuurlijk! Want Home Alone is gewoon dé kerstfilm die geen enkele Kerstmis mag ontbreken.

7. Oorlogswinter

Een Nederlandse film over de laatste koude winter van de Tweede Wereldoorlog. Michiel kijkt op tegen zijn oom Ben die in het verzet zit. Michiel wil ook iets betekenen in de strijd tegen de bezetter, maar niemand neemt hem serieus. Maar wanneer zijn buurjongen Dirk hem een opdracht geeft, zit Michiel al snel tot over zijn oren in de problemen en kan hij daarover niemand in vertrouwen nemen. Een heftige film, dus een doos tissues is niet overbodig.

8. Bridget Jones Diaries

Als Bridget 32 is geworden komt ze erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in het leven. Ze besluit een andere wending aan haar leven te geven, want alles en iedereen om haar heen heeft een perfect leven. Ze besluit te stoppen met drinken, roken en de vent van haar dromen tegen te komen. Haar belevingen houdt ze vanaf die dag bij in een dagboek. Een favoriet bij élke vrouw en helemaal als je vrijgezel bent.

LEES OOK: 18 dingen die je begrijpt wanneer je de ‘mama’ van je vriendinnengroep bent

Reageer op artikel:
Dit zijn de 8 allerleukste Kerstfilms die je elke Kerstmis wéér wilt zien
Sluiten