Redactie
Redactie Food 20 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de állerlekkerste barbecue gerechten ooit

En toen was het ineens heerlijk weer! Ben je een beetje bijgekomen van de hitte? Vandaag is het beter te doen dus nu is het ultieme moment om wat lekkere barbecue gerechten te maken!

Voor het gemak zetten we de allerlekkerste gerechten van onze collega’s van Culy op een rij die je binnen een handomdraai op de rokende barbecue hebt liggen of erbij kunt serveren.

Heb je geen tijd om ook maar éventjes in de keuken te staan? Maak dan deze to die for barbecuesaus en marineer je favoriete vlees, gevogelte of vis ermee.

> Kijk voor nog veel meer ideeën en recepten voor de bbq op onze bbq-pagina

De lekkerste barbecue gerechten

Vlees op de barbecue

Spareribs, chicken wings of saté: de geur alleen al veroorzaakt voor enorme trek. Maar je kunt natuurlijk ook eens een ander stukje vlees op de barbecue leggen. Denk aan een grote côte de boeuf, picanha of een lamsrack.

Bron:

Vis van de barbecue

Doe ons een visje van de barbecue en we zijn in gedachten op vakantie. Maak heerlijke knoflookgarnalen, een mooi stukje zalm of voor de culinaire avonturier: gegrilde scheermessen. Zó lekker!

Vega barbecue gerechten

Wat ons betreft kan er niet genoeg focus zijn op heerlijke vega barbecue gerechten. Groenten zijn tof en de barbecue leent zich er perfect voor om het beste uit die groentjes te halen. Wat dacht je van knolselderij met sambal of een hele rode kool op een bierblikje?

> Ook lezen: 10 tips voor een vega barbecue

Bron:

Barbecue spiesjes

Alle gekheid op een stokje – eh, alle lekkers op een stokje. Zeg je barbecue, dan zeg je (meestal) ook spiesjes. Prik je ook een stokje mee?

Barbecue bijgerechten

Maiskolven zijn klassiek bij de barbecue en van een gepofte aardappel is nog nooit iemand ongelukkig geworden. Ook lekker van de barbecue: bakbanaan of gerookte geitenkaas. De lekkerste barbecue bijgerechten op een rij:

Bron:

Salades voor bij de barbecue

Een mooi groot stuk vlees, vis of groente, daar serveer je graag een lekkere salade bij.

Barbecue sauzen

Met lekkere (homemade) sauzen maak je je barbecue gerechten helemaal af:

Meer barbecue gerechten: