Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 17 februari 2017

Dit zijn de allerleukste steden om carnaval te vieren in Nederland

Nog even en je kunt weer uit volle borst alle carnavalskrakers meezingen, je met zorg uitgekozen pakje aantrekken en dagen lang in een alcoholische roes verkeren. Want nog even en het is carnaval. Mocht je je afvragen wat nou de leukste steden zijn om dit geweldige feest te vieren dan ben je hier aan het juiste adres, want we hebben het voor je opgezocht.

Den Bosch oftewel Oeteldonk

Tijdens carnaval is Den Bosch getransformeerd in Oeteldonk. Het hele normale leven ligt plat, want werkelijk ie-de-reen in deze stad is dagenlang aan het feesten. De traditionele optocht op maandag is een hoogtepunt.

Maastricht aka Meesrech

In Maastricht pakt iedereen flink uit met fantastische outfits en dat is geweldig om te zien. Tijdens carnaval is overal muziek, wat het meteen gezellig maakt. Trek wel warme kleren aan, want de meeste dingen zijn buiten.

Eindhoven bijgenaamd Lampegat

Eindhoven is met carnaval zeker weten de gekste. Het is niet voor niets de populairste stad om carnaval te vieren. Op zotte zaterdag is er de optocht. Maar je kunt ook een andere dag gaan en dan vooral rondhangen bij alles op de ‘mert’. Op het plein staat een gigantische feesttent waar altijd wat te beleven is.

Breda oftewel Kielegat

De optocht met praalwagens is hier op maandag en het wordt de mooiste optocht van Nederland genoemd, dus mis het niet. Ieder jaar is er een ander thema. Wie de mooiste praalwagen heeft kan bovendien een prijs winnen.

Tilburg beter bekend als Kruikenstad

Als je van kroegentochten houdt ben je in Tilburg aan het juiste adres. Want het doel is om op een avond zo veel mogelijk kroegen te hebben gezien. Op maandag gaat iedereen even naar de carnavalsmis in de kerk, maar daarna gaat het feestgedruis gewoon weer los.

Zet je feestmuts maar op en kus prins carnaval.

Lees dit als je vast in de stemming wilt komen: 11 dingen die meisjes die carnaval vieren als geen ander herkennen

Reageer op artikel:
Dit zijn de allerleukste steden om carnaval te vieren in Nederland
Sluiten