Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 9 jan 2019

Dit zijn de allermooiste onontdekte plekjes van Bali

Bali, een van de 18.000 eilanden van Indonesië. Je kent vast wel iemand die daar lekker met haar billen op het strand heeft gelegen, want toeristisch is het eiland met drie miljoen inwoners zeker. De meeste Nederlanders gaan er naartoe om even helemaal tot rust te komen, want met haar adembenemende natuur en stranden is het eiland práchtig. Mocht je naar de magische onontdekte plekjes op zoek zijn, bekijk dan deze spots:

1. Nungnung waterval

Een minder bekende waterval van Bali is deze die negenhonderd meter boven zeeniveau ligt in een klein stadje in the middle of nowhere. Het is vijfhonderd treden omhoog maar dat is het dan ook zeker waard. Deze waterval is maar liefst vijftig meter hoog en komt neer in een magisch mooie plas.

2. Bukit Sari Sangeh

Wie aapjes wil kijken op Bali gaat naar het Monkey Forest in Ubud. Niet ver daar vandaan ligt Bukit Sari Sangeh, waar je ook apen en prachtige tempels vindt. En ietsje minder toeristen. Pas op, de aapjes kunnen je voedsel en water stelen.

3. Taman Mumbul

Dit onontdekte plekje is een paradijs met een meer en een tempel. Je kunt zelfs in een gedeelte van het meer zwemmen.

4. Sukawati Canyon

Deze heilige canyon ligt erg afgelegen maar is heel indrukwekkend. Het is een kloof met rotsformaties, riviertjes en invallende zonnestralen én een uitzicht waar je u tegen zegt.

5. Tegal Wangi Beach

Op dit plekje heeft de zee gaten in het strand uitgeslepen die weer worden gevuld wanneer het eb is. Zo ontstaan heel mooie whirlpools. Een van de minder bekende stranden van Bali maar minstens zo mooi om te bezoeken.

6. Melasti beach kliffen in Ungasan

Een fascinerend mooi strandje aan de zuidkust van Bali, waar niet veel toeristen komen. Je hebt er een fenomenaal uitzicht op de kliffen.

7. Suluban Beach

Perfect en uniek stukje strand om te gaan surfen. Daarnaast hebben weinig mensen al van de Suluban Caves gehoord, grotten die je meenemen het duister in.

8. Yeh Leh keienstrand

Hier zul je veel lokale vissers spotten. Dit strand is niet typerend voor Bali omdat het niet bestaat uit poederwit zand maar uit vele algen met begroeide keien. De keien laten zich alleen zien wanneer het eb is.

9. Sambangan tuin

In het dorpje Sambangan in het noorden van Bali ligt diep in het regenwoud deze geheime tuin verstopt. Het bestaat uit prachtige watervallen en baden met koud bronwater. Om het pareltje te bereiken ben je wel drie uur per voet onderweg.


Op vakantie naar IJsland?
Op de bucket list: 8 uitzonderlijke dingen die je in het prachtige IJsland kunt doen

Reisdoc

Reageer op artikel:
Dit zijn de allermooiste onontdekte plekjes van Bali
Sluiten