Dit zijn de enorme voordelen van meisjes die vroeger turnden of ballet dansten

Was jij vroeger een echt turnster of een prima ballerina? Het maakt niet uit of je turnpakje of spitzen inmiddels al een aantal jaartjes ligt te verstoffen in je kast, omdat je sinds je kindertijd nét wat minder actief bent geworden. Als jij vroeger aan turnen of ballet deed, dan win je sowieso in het leven.

Je hebt een betere houding

Ballet begint bij de juiste lichaamshouding. Dat heeft je balletjuf van vroeger er flink ingepeperd. En als je tijdens turnen acrobatische toestanden uithaalde op de evenwichtsbalk was het écht wel belangrijk om de juiste houding te hebben. Hierdoor krijg je vandaag de dag nog steeds complimenten over je houding. Kromme schouders en een zandzakhouding zijn er bij jou niet bij.

Je bent lenig

Vanzelfsprekend. En daar heb je misschien niet dagelijks iets aan, maar op sommige momenten kan het héél goed van pas komen. Ja, ja, we doelen op de slaapkamer.

Je hebt een ijzeren discipline

Vooral ballet draait om doorzetten en eindeloos herhalen tot je het onder de knie hebt. Het is veeleisend en het is hard. Maar daardoor ben je wel een echte volhouder geworden.

Je kunt gracieus bewegen

Je krijgt vaak complimenten over je ‘deftige loopje’. Je beweeg je namelijk als een dame en dat kunnen lang niet alle vrouwen zeggen. Bovendien heb je ook nog eens ritmegevoel, wat zorgt dat jij geregeld de show steelt.

Je leert snel

Als ballerina of turnster heb je geleerd om te luisteren naar instructies en te kijken naar je lerares en het vervolgens zelf razendsnel onder de knie te krijgen van de techniek. Jij bent een snelle leerling. Je hebt een goed geheugen en je weet waar je op moet letten als iemand je iets uitlegt. Geen vervelende eigenschap.

Je bent altijd in balans

Bij turnen en ballet is kracht, flexibiliteit, balans en elegantie allemaal belangrijk. Dat zorgt ook voor rust in je hoofd. Je bent eigenlijk best wel in balans.

LEES OOK: Zo gaat het jou ook lukken om een ochtendsporter te worden

Reageer op artikel:
Dit zijn de enorme voordelen van meisjes die vroeger turnden of ballet dansten
Sluiten